Джоковичу треба поберегтися

Барті затвердилася у статусі лідера жіночого тенісу

Вімблдон-2021 сподобався. Коли ти бачиш глядачів на тенісних турнірах, то це сприймається набагато краще. Прогнозую, що на Олімпіаді гравцям буде важко знову повертатися на порожні трибуни.

Сам турнір ознаменувався тим, що ні в кого не було часу на перехід із ґрунту на траву. Всі зіграли так, як вийшло. Ще один тиждень підготовки між "Ролан Гаррос" та Вімблдоном був би не зайвим.

Стосовно результату – все закономірно. Новак Джокович зіграв у свою гру. Як у преферанс – все, що потрібно, взяв. Дав Маттео Береттіні один сет у фіналі, щоб потім взяти суперника без опору. Новака може зупинити тільки він сам, якщо перейматиметься рекордним "Шоломом".

Новака може зупинити тільки він сам, якщо перейматиметься рекордним "Шоломом"

У часи пандемії сербу потрібно поберегтися, щоб виграти Відкритий чемпіонат США і здобути календарний "Шолом". Він цього заслуговує. Теніс Джоковича – найзбалансованіший.

Роджеру Федереру потрібно віддати належне. Майже у 40 років він до чогось прагне. Можливості людини обмежені. Поразка у чвертьфіналі була доволі очевидною – швейцарець не мав ані сил, ні здоров'я. Головне, щоб не було травм, щоб коліно не хвилювало. Покращити те, що у нього зараз є, навряд чи вдасться. Я не здивуюся, якщо чвертьфінал на Вімблдоні став останнім для швейцарця в турі.

Я раніше думав, що у жінок може виграти "Шолом" майже кожна тенісистка. Але зараз Ешлі Барті стає лідером у середньостроковій перспективі. Вона показує на корті не тільки якість та швидкість, але і розум. Може адаптуватися до будь-якого суперника. Мені шкода трохи Кароліну Плішкову. Не перший матч, коли чешка виходить із непростих ситуацій. Здається, що вона переламує матч, після чого відбувається спад і як наслідок – поразка.

Еліна Світоліна вилетіла у другому колі Вімблдона. Результат звісно дуже поганий. В кожного гравця є свої піки, невдачі та падіння. Зараз для Еліни непростий період. Восени має виповнитися 27 років. Травм стає більше. Раніше це був би пік, але зараз теніс змінюється. Гравці починають грати та ставати успішними із юного віку.


Природні показники можуть ставати домінуючими. Світоліна - середньостатичний гравець. Її зріст 174 см. Цей компонент має одне із найважливіших значень у тенісі. Тому залишається вдосконалювати те, що в неї є. Вона не стала менше працювати. Потрібно поважати її зусилля.

Дуже важко зламати людину, яка любить свою справу. Тому Світоліна зможе подолати свої невдачі. Спортивні результати не стоять на місці. Вони або підіймаються нагору, або йдуть донизу.

Дуже важко зламати людину, яка любить свою справу. Тому Світоліна зможе подолати свої невдачі

У провідного гравця календар насичений. Гравці звикли до певного заробітку. Потрібно утримувати свою команду. Ти намагаєшся вийти на той же стандарт прибутків, тому більше граєш. Питання втоми – це пересування. В час пандемії та обмежень різні моменти займають багато часу та зусиль, які не стосується тенісу. Є особисте життя. Коли справа йде до весілля, думати про теніс важко.



Світоліна у своїй команді керівник. Тренер Ендрю Бетлс її влаштовує. Можливо, йому не вдається переконати Еліну в певних речах, які не виходять. Бракує авторитету щось змінити.

Потрібно сприймати Світоліну такою, якою вона є. Поважати її історію. Вона вже дев'ять років у топ-100. Це дуже багато. Це не тільки мрія та можливості, але і багато зобов'язань. В першу чергу, ти не можеш випадати із цієї сотні. За ці дев'ять років не було жодного, щоб вона значно опустилася в рейтингу. Це її внутрішній стрижень. Могла стати першою ракеткою світу після перемоги у Підсумковому турнірі-2018, заслуговувала бути найкращою тенісисткою.

Тоді не вийшло. Але Еліна не здасться.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі