Ексклюзиви
неділя, 11 липня 2021 21:40

Джокович виграв Вімблдон і став найкращим тенісистом в історії

Джокович виграв Вімблдон і став найкращим тенісистом в історії
Новак Джокович займає перше місце в рейтингу світових тенісистів. Фото: Gettyimages.com

Сербський тенісист Новак Джокович виграв Вімблдон-2021. У фінальному матчі він обіграв італійця Маттео Береттіні – 6:7, 6:4, 6:4, 6:3.

Матч тривав 3 год. 24 хв, але якість тенісу була посередньою. Джокович після феєричної перемоги на "Ролан Гаррос" так і не зміг вийти на оптимальний рівень до Вімблдону, та ще й отримав харчове отруєння під час півфіналу. Він "завалив" кінцівку першого сету: вів – 5:2, мав сетбол на прийомі, але програв партію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джокович спробує стати найкращим тенісистом в історії

"Залізний" серб надто багато нервував: у другій він повів – 4:0, проте подав на сет тільки з другого разу. Та рівень гри Берреттіні не дозволив по-справжньому "зачепитися" за матч. Можливо, позначилося ушкодження лівої ноги, якої зазнав у півфіналі. Вона була затейпована.

Італієць мав "козиряти" подачею. На початку четвертого сету вона працювала безвідмовно, але у вирішальний момент підвела: подвійна помилка Береттіні за рахунку – 3:3 дозволила Джоковичу вийти вперед. Серб до того часу заграв набагато краще, чітко будував комбінації і ганяв суперника кортом. Кілька разів подача Джоковича "підвисала", але в останніх двох партіях першій ракетці світу незмінно вдавалося її втримати.

Подавати на матч йому не довелося. З третьої спроби Новак зумів реалізувати чемпіонський брейк-пойнт.

Новак Джокович виграв 20 титул Великого Шолому. Він наздогнав за цим показником найголовніших суперників – швейцарця Роджера Федерера та іспанця Рафаеля Надаля . Але Джокович має рекорд за тижнями , перевагу у особистих зустрічах, він – єдиний, що виграв усі турніри категорії "мастерс", других після "Шолому".

Така диспозиція точно триватиме до 12 вересня – саме тоді відбудеться фінал відкритого чемпіонату США, на який мають заявитися три супертопи світового тенісу з 20 Шоломами. Старт турніру у Нью-Йорку призначений на 30 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Джокович виграв Вімблдон і став найкращим тенісистом в історії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути