Шевченко має зняти відповідальність зі своїх гравців

Так вчиняв Лобановський

Кожен матч на Євро для збірної України з її рівнем гравців – важкий. Сьогоднішній поєдинок проти Швеції не стане винятком.

В тактичній побудові не варто чекати несподіванок. Шведи віддадуть м'яч та гратимуть від оборони. Захист та воротар у них надійні. Тут важливо дати інтенсив та командні швидкості, щоб їм було складно в захисті. У матчі проти Польщі у Швеції виникали проблеми, коли суперник збільшував темп гри.

Силою шведів не проб'єш. Потрібна імпровізація, вміння зіграти нестандартно.

Шевченку потрібно максимально зняти відповідальність зі своїх гравців. Свого часу Валерій Лобановський використовував метод, коли пояснював гравцям, як перемогти суперника. Якщо він не діяв – тренер брав відповідальність на себе. Якщо команда перемагала – гравці отримували всю славу. Команді потрібно відчувати себе розкуто та впевнено.

В кадровому плані не варто чекати великих змін. Оптимальний склад збірної - той що був проти Північної Македонії. Важливо, щоб зіграв Тарас Степаненко, який додає впевненості та надійності в середині поля. Олександр Зінченко та Руслан Малиновський будуть в складі. Замінити їх нікому. Другий тайм у матчі проти Австрії без півзахисника "Аталанти" ні в чому не переконав. Марлос може зіграти тільки хвилин десять. Можливо, зліва в захисті діятиме Микола Матвієнко чи Едуард Соболь. Тоді вийде Сергій Кривцов, але це не найкраще рішення проти швидких форвардів шведів.

Важливо, щоб зіграв Тарас Степаненко, який додає впевненості та надійності в середині поля. Олександр Зінченко та Руслан Малиновський будуть в складі. Замінити їх нікому

Потрібно розуміти, що груповий етап вже пройдено. Весь негатив, який там був, залишився в минулому. Команда рухається від матчу до матчу, де кожна гра може стати останньою. В 1982 році Італія ледве вийшла із групи, але потім виграла турнір. За чотири роки радянська збірна була успішною в групі, але програла бельгійцям у матчі 1/8 фіналу. Тренерському штабу збірної України зараз важливо перемкнути гравців із групового раунду на матчі плейоф, які між собою вже не мають нічого спільного.

Нідерланди підтвердять.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі