неділя, 27 червня 2021 21:18

Чехія створила першу сенсацію Євро

Чехія створила першу сенсацію Євро
Матейс Де Лігт став могильником своєї збірної. Фото: Reuters

Збірна Чехії стала автором найгучнішої сенсації Євро. В матчі 1/8 фіналу вона легко обіграла збірну Нідерландів – 2:0. Голи забили Томаш Голеш та Патрік Шик.

Могильником с воєї комади виступив оборонець Нідерландів Матейс Де Лігт. На початку другого тайму він послизнувся і впав. При цьому, аби не дати Шику вийти сам на сам із Стекеленбургом, Де Лігт зіграв рукою. Російський арбітр Карасьов після перегляду повтору дав порушнику червону картку.

Майже відразу чехи пішли великими силами вперед і досягли свого. Після розіграшу кутового Томаш Голеш увігнав м'яч у сітку воріт Нідерландів – 1:0. Голеш став співавтором і другого м'яча. Він виграв силову боротьбу в Вейналдума і віддав зручний пас на Шика – 2:0.

Збірна Нідерландів здавалася монстром лише в Амстердамі. У далеко не нейтральному Будапешті нідерландці вмить зів'яли, не показали звичної активності й взаємодії. Зіркові Вейналдум, Депай і Де Йонг нічого не могли протиставити скромним чехам. Чехи зв'язали їх по руках і ногах. І якби ж то було дивиною. Але така дивина повторюється постійно, бо статистика зустрічей команд невтішна для помаранчевих – 6 перемог Чехії проти трьох Нідерландів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У зіркового футболіста збірної Хорватії виявили коронавірус за день до гри з Іспанією

Збірна Чехії вийшла до чвертьфіналу, де зустрінеться зі збірною Данії. У разі перемоги чехи зможуть повторити свій успіх 2004 року, коли вони востаннє грали в півфіналі. Тоді Чехія поступилася чемпіону – збірній Греції.

Зараз ви читаєте новину «Чехія створила першу сенсацію Євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути