Як приготувати ризото зі спаржею і горошком

Ідеально підходить як гарнір до кролика та птиці

Готові посмакувати легким літнім ризото? Ділюсь рецептом страви, яку обожнюють італійці.

Інгредієнти:

рис карноролі чи арборіо – 140 г

цибуля шалот – 40 г

біле сухе вино – 40 г

курячий або овочевий бульйон – 500 г

спаржа – 100-160 г

молодий горошок – 100-150 г

олія – 25 г

масло- 25-30 г

пармезан – 60-80 г

сіль – за смаком

свіжі трави – за смаком

Приготування:

На пательні злегка підсмажуємо цибулю шалот до побіління. Додаємо рис прямо в олію з цибулею і також підсмажуємо, помішуючи. Спочатку рис від олії стане прозорим, а згодом трохи побіліє.

В цей момент вливаємо біле вино та випарюємо його.

У кілька прийомів додаємо легкий курячий або овочевий бульйон. Слідкуйте, щоб він обов'язково був гарячим та несолоним. Час від часу перемішуйте дерев'яною ложкою, щоб не порушити структуру рису. В середині він повинен бути злегка сухим. Приблизно в середині готовності додаємо сіль.

Коли рис майже готовий — перевіряємо або коштуючи, або розтираємо між пальцями і бачимо, як зернятко розділяється на 3−4 частини з білою серединкою, — додаємо до ризото нарізану та бланшовану спаржу (можна її навіть трохи підсмажити на вершковому маслі заздалегідь) та молодий сезонний горошок. Чим більше, тим краще — це вже за вашим смаком.

Готуємо страву ще 1-2 хвилини. Додаємо шматочок вершкового масла та пару крапель оливкової олії.

Знімаємо сковорідку або сотейник з вогню. Лише тоді вмішуємо пармезан — бо дно може бути дуже гарячим і сир одразу ж пристане, розшарується і може навіть зіпсувати консистенцію та смак.

Ризото готують так, щоб відразу ж подавати на стіл

Ризото готують так, щоб відразу ж подавати на стіл, тож подумайте про тарілки, або навіть поки готується ризото підготуйте інші страви.

Я люблю додавати в ризото тим'ян або порвати листочки базиліку. Зверху можна додатково посипати сиром і полити оливковою олією.

Страва добре смакує як самостійна або ж як гарнір до білого ніжного м'яса — такого як кролик, курка чи перепілка.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі