Холодний борщ – страва, яка переносить у дитинство. Ділюся домашнім рецептом
Буряк краще запекти
У кожного є страва, яка переносить в дитинство. Для мене це холодний борщ або його ще називають "свекольник". Ділюся з вами домашнім рецептом.⠀
Інгредієнти:
буряк - 2 шт.
огірок - 1 шт.
яйце - 3 шт.
редис - 2 шт.
курячий бульйон - 500 мл
куряче стегно - 1 шт.
зелена цибуля, петрушка, кріп - за смаком
ніжна гірчиця - 2 ч. л.
сік лимона - 1/4 лимону
сметана 25% - 150 мл
сіль - за смаком
Приготування:
Змішуємо варені жовтки з сіллю, сметаною та гірчицею. Добряче розтираємо масу та вливаємо бульйон. Запечений буряк, свіжий редис, огірок та відварені білки нарізаємо напівсоломкою, зелень — дрібно. Змішуємо всі інгредієнти та відправляємо у холодильник на кілька годин до появи малинового кольору. У себе в ресторані я дещо змінив рецепт: буряк збиваю блендером в пюре та додаю хрумкі креветки. Виходить нереально смачно.
Коментарі