Нам варто скинутися на калькулятори для Кабміну, в них зламалися

У квітні вперше цьогоріч недовиконується план по доходах

У квітні Нацбанк перерахував до бюджету менше коштів, ніж було передбачено бюджетним планом - 24,4 млрд проти 33 млрд. Це традиційна проблема - за законом, НБУ перераховує кошти відповідно до підтвердженої аудитом звітності, яка з'являється пізніше, ніж затверджується державний бюджет (куди, натомість, хронічно закладають завищену суму доходів від НБУ).

Як результат, у квітні вперше цьогоріч недовиконується план по доходах - на -3,1% по загальному фонду та на -1,3% по державному бюджету загалом. План по доходах за січень-квітень ще дещо перевиконується - на 2,3% по загальному фонду та на 3,2% загалом. Але протягом попереднього та наступних місяців бюджет має акумулювати гроші для великих боргових виплат та високих видатків, які чекають на нас в останні місяці року - очевидно, з цим є проблеми.

Уряд може спробувати "видоїти" кошти з рахунків Нафтогазу, але тоді будуть проблеми вже з проходженням опалювального сезону

З отриманням траншу МВФ після порушення урядом процедур корпоративного управління точно будуть проблеми і це ускладнить фінансування дефіциту бюджету та боргових виплат. Напевно, уряд може спробувати "видоїти" кошти з рахунків Нафтогазу та перекриватися дорогим ринковим фінансуванням (де ми сплачуємо відсотки на рівні африканських країн), але тоді будуть проблеми вже з проходженням опалювального сезону. Здається, нам всім варто скинутися на калькулятори для членів Кабміну, в них зламалися.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі