Мбаппе проти Де Брейне – головне протистояння 1/2 Ліги чемпіонів

"Реал" має більше шансів, ніж "Челсі"

На цьому тижні відбудуться перші півфінальні матчі Ліги чемпіонів. "Реал" прийматиме "Челсі", а "Парі Сен-Жермен" - "Манчестер Сіті".

Для мене цікавіша остання пара. Маурісіо Почеттіно вже обігрував Хосепа Ґвардіолу в Лізі чемпіонів, коли працював у "Тоттенгемі", причому переміг, перебуваючи в ролі аутсайдера. Парижани складають враження команди, яка сильніша індивідуальностями. Поки тренер не може нав'язати щось особливе своє, тому грає в те, що вміють гравці. Багато залежатиме від реалізації лідерів Парижа. Якщо відсоток реалізації Неймара підніметься, то це вже буде суттєвою перевагою для французів у грі проти "Сіті".

Я хочу побажати Ґвардіолі удачі. В цьому сезоні він заслужив її. Він зумів відмовитися від власних ідей, філософії, розуміючи що цей сезон відрізняється від інших через відсутність передсезонної підготовки, перенавантаження, пов'язаного із пандемією коронавірусу. Іспанський тренер став дуже раціональним. Фактично зрадив собі заради результату.

На цей момент Париж не перетисне "Сіті" в контролі м'яча. Почеттіно буде грати більш вертикально, віддаючи перевагу контратакам. Парижани торік були у фіналі, їм хочеться піти далі. Але на "Сіті" тиск більший. Від Ґвардіоли та його команди чекають перемоги в турнірі. Тренеру потрібно довести, чому він так довго перебуває в одній команді. Цей чинник багато в чому стане вирішальним. Якщо Ґвардіола під тиском не перевигадує, то у "Сіті" більше шансів на вихід в фінал.

Париж не перетисне "Сіті" в контролі м'яча. Почеттіно буде грати більш вертикально, віддаючи перевагу контратакам

Цікавим виглядає також протистоянні одних із найкращих гравців сучасності - Кіліана Мбаппе та Кевіна Де Брейне. Їх важко порівнювати, бо позиції у гравців різні. Для француза важливим буде його ефективність. В "Сіті" не найсильніша оборона. В цьому шанс для лідерів парижан. Де Брейне - футболіст, який веде гру команди в середині поля.

Для мене тренер "Реала" Зінедін Зідан - великий секрет. Я не можу його зрозуміти. Але немає сумнівів, що він грає в раціональний футбол. У розпорядженні французького наставника є ціла низка першокласних виконавців, які вміють робити різницю. У команді чітко структурована гра. Команда зіграна, кожен футболіст знає своє місце та обов'язки. Не буде проблемою відсутність Серхіо Рамоса чи когось іншого. Вийдуть інші гравці та будуть робити те саме.

"Реал" здивував у матчі із "Ліверпулем". В обох матчах мадридці зіграли дуже організовано. З розумінням, що вони роблять. Протиставити щось мадридцям "Челсі" буде важко. Томасу Тухелю бракує солідності. "Аристократи" можуть зіграти добре, але це ще поки дуже крихко. У команди Зідана більше шансів. Але "Челсі" аж ніяк не аутсайдер, команда боротиметься.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі