Як приготувати іспанський десерт чурос
Поки Іспанія закрита, будемо створювати її у себе на кухні
Сьогодні натрапив на фото іспанських краєвидів і відразу згадав про типовий сніданок жителя цієї країни - чурос. Це знаменита солодка страва із заварного тіста. Поки Іспанія закрита, будемо створювати її у себе на кухні. Поїхали!
Для приготування чурос нам знадобляться:
вода - 250 мл;
молоко - 250 мл;
яйця - 7-8 шт;
вершкове масло - 200 г;
борошно - 275 г;
сіль - 10 г;
цукор - 35 г.
1. У сотейнику змішуємо воду, молоко, вершкове масло, сіль, цукор. Доводимо суміш до кипіння.
2. Потроху вводимо борошно, помішуючи дерев'яною лопаткою. Не раджу використовувати силіконову - я з нею намучився. Продовжуємо варити ще 1-1,5 хвилини.
3. Знімаємо суміш з плити та добре вимішуємо.
4. Коли вона охолоне приблизно до 55 градусів, по одному додавайте яйця. Тісто не повинне бути рідким, навпаки - щільним.
5. Через насадку-зірочку видавлюйте тісто, роблячи чурос тієї форми, яка вам подобається. Рекомендую трохи їх підморозити, щоб вони потім рівномірно та добре просмажились.
6. Поміщаємо чурос у фритюрницю та смажимо за температури 180 градусів до рум'яної скоринки.
Для максимального гастрономічного задоволення раджу вмочити чурос у гарячий шоколад
7. По готовності посипаємо наш іспанський десерт цукровою пудрою та корицею. Можна поекспериментувати та додати трішки молотого анісу. Для максимального гастрономічного задоволення раджу вмочити чурос у гарячий шоколад. Саме так подають їх в Іспанії.
Тепер у мене єдине питання: як перестати думати про цей іспанський шедевр?
Коментарі