Томатні тістечка смачні і з начинками, і без них

Цією випічкою ви точно здивуєте близьких

Заварні томатні тістечка з сиром смачні і просто самі по собі, і як ідея до закусок чи навіть гарячих страв з різними начинками. Ви здивуєте близьких несолодкою незвичною випічкою!

Інгредієнти:

130 г томатів у власному соці

55 г вершкового масла

80 г борошна

2 великих яйця - вийшло 130 г

Сіль

Тертий м'який сир

Приготування:

Томати у власному соку попередньо злегка перебиваємо блендером і протираємо через сито, щоб не було насіння. Беремо по вазі, це важливо.

У томати кидаємо вершкове масло і майже доводимо до кипіння. Потім щіпка солі, борошно, і добре заварюємо масу, інтенсивно помішуючи дерев'яною лопаткою - я "сушу" тісто у сотейнику після згортання маси ще з хвилину.

Даємо масі охолонути.

Включаємо духовку на 250℃.

В теплу (вже не гарячу) масу вводимо по одному яйця і добре вимішуємо - можна міксером. Суміш повинна ледь-ледь текти, коли ще тепла.

У мене вдома не було кондитерського мішка, і я викладав просто ложкою. Зверху побризкав водою і поклав натертий сир. Я брав молодий чеддер.

Ставимо в уже добре розігріту духовку - пам'ятаєте, ми розігріли її на 250 градусів заздалегідь?

Закриваємо дверцята і вимикаємо духовку на 8−10 хвилин. Дуже акуратно через 8, а краще 10 хвилин, включаємо духовку на 180−195 градусів.

Випікаємо 15−17 хвилин - але в кінці поглядаємо на готовність і температуру, щоб не рум'янилися сильно. Готуємо без конвекції.

Готовим виробам даємо трохи охолонути і знімаємо з деко.

Наповнювати можна і моцарелою, і м'яким сиром, і чим завгодно солоним, чого ваша душа забажає. Та навіть просто так можна їсти - смачно ж!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі