Як приготувати пісний морквяний пиріг
Десерт подають з сорбетом або морозивом
Є простий, але цікавий десерт, який я готую під час посту - морквяний пиріг. У ньому немає цукру, пшеничного борошна, масла і яєць. Можна їсти практично всім.
Інгредієнти:
морква - 400 г
волоський горіх - 170 г
фінік - 300 г
вівсянка - 150 г
кокосове масло чи рослинна олія без запаху - 110 г
кориця - за смаком
Приготування:
Моркву натер на дрібній тертці. Очищені горіхи та фініки дрібно нарізав, вівсянку - подрібнив з допомогою блендера. Змішав усі інгредієнти в мисці. Заправив теплою кокосовою олією. Виклав у форму 20-22 см. Запікав у фользі при температурі 180 градусів приблизно 30 хвилин. Пиріг подаю охолодженим з сорбетом, морозивом або іншим сироїдним кремом.
Коментарі