Рецепт неймовірно смачних цукерок. Усе через секретний інгредієнт
Віскі надає десерту кавовий аромат
Я надзвичайно люблю шоколад, тому сьогодні хочу поділитися з вами рецептом неймовірно смачних цукерок. Вони просто фантастичні, а все тому, що я додав секретний інгредієнт - віскі. Він надає особливого смаку десертові. Має легкий післясмак чорного шоколаду, насичений кавовий аромат та ідеально підходить до цукерок.
Інгредієнти:
шоколад 70% - 100 г
вершки 30-35% - 50 мл
солона карамель - 100 г
віскі - 12-15 мл
Для карамелі:
цукор - 100 г
масло - 50 г
молоко - 20 мл
сіль - 3 г
вершки - 150 мл
Приготування:
Для карамелі в сотейнику нагрів масло, сіль та цукор. При цьому постійно помішував інгредієнти. Щойно розпочався процес карамелізації, зменшив температуру плити аби не спалити суміш. Коли вона повністю стала рідкою, додав вершки та молоко кімнатної температури й вже на маленькому вогні готував до моменту загущення карамелі. Перелив в окрему місткість і залишив на короткий час при кімнатній температурі. Для шоколадного ганашу нагрів вершки на водяній бані, додав шоколад та солону карамель й все перемішав вінчиком. Влив віскі та скуштував. Готову шоколадну суміш розлив у форми та залишив охолонути. Якщо у вас немає форми, покладіть все в холодильник. Шоколадний ганаш загущується протягом 24 годин. Як тільки він був готовий сформував кульки й знову відправив в холодильник. Фінальний штрих - покрив цукерки какао, можна шоколадом. Зберігаю солодощі в холодильнику до 2-х тижнів. Але з власного досвіду знаю, що так довго вони там не затримуються.
Коментарі