Як приготувати ідеальне картопляне пюре
У страву додають мускатний горіх
Я багато переглянув уроків британського шеф-кухаря Хестона Блюменталя, намагався готувати як показував Робюшон, але з часом вивів свою формулу ідеального картопляного пюре й ділюся нею із вами.
Звісно цей рецепт не на кожен день й потребує часу, але смак того вартий - рідні будуть у захваті.
Інгредієнти:
відварена картопля - 100 г
вершки 30% - 50-60 г
масло - 40 г
молоко - 25 г
мускатний горіх - дрібка
Приготування:
Обираю картоплю багату на крохмаль. Як визначити цей показник, я розповідав раніше. Очищену бульбу варю у підсоленій воді 40 хвилин, поки не стане м'якою. Зливаю рідину та підсушую в каструлі протягом 2-3 хвилин. Ще гарячою перетираю її через сито - таким чином крохмаль не перетвориться у клейстер. Додаю гаряче молоко і перемішую. Якщо цього не зробити картопля підсохне і потім її все одно потрібно буде перетирати. До речі, таку картоплю можна зберігати, як напівфабрикат. На пательню виливаю вершки та кладу масло, нагріваю і додаю картоплю, мелений мускатний горіх і ретельно перемішую до однорідності. Роблю це силіконовою, або дерев'яною лопаткою. Солю. Подаю гарячою.
Коментарі