Як приготувати ідеальне картопляне пюре

У страву додають мускатний горіх

Я багато переглянув уроків британського шеф-кухаря Хестона Блюменталя, намагався готувати як показував Робюшон, але з часом вивів свою формулу ідеального картопляного пюре й ділюся нею із вами.

Звісно цей рецепт не на кожен день й потребує часу, але смак того вартий - рідні будуть у захваті.

Інгредієнти:

відварена картопля - 100 г

вершки 30% - 50-60 г

масло - 40 г

молоко - 25 г

мускатний горіх - дрібка

Приготування:

Обираю картоплю багату на крохмаль. Як визначити цей показник, я розповідав раніше. Очищену бульбу варю у підсоленій воді 40 хвилин, поки не стане м'якою. Зливаю рідину та підсушую в каструлі протягом 2-3 хвилин. Ще гарячою перетираю її через сито - таким чином крохмаль не перетвориться у клейстер. Додаю гаряче молоко і перемішую. Якщо цього не зробити картопля підсохне і потім її все одно потрібно буде перетирати. До речі, таку картоплю можна зберігати, як напівфабрикат. На пательню виливаю вершки та кладу масло, нагріваю і додаю картоплю, мелений мускатний горіх і ретельно перемішую до однорідності. Роблю це силіконовою, або дерев'яною лопаткою. Солю. Подаю гарячою.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Наші автори
Юлія Дукач Аналітикиня проєкту з дезінфомоніторингу Texty.org.ua
Дмитро Ярош Командувач Української добровольчої армії
Віктор Лещинський Президент Національного експертно-будівельного альянсу України
Олег Романчук Публіцист
Володимир Ярославський Шеф і керуючий партнер ресторану "Lucky"