Сімейна реліквія. Як приготувати торт "Наполеон"
Виходить досить вологим, але зі щільними коржами
У кожній родині був власний "Наполеон". В мене досить вологий, але зі щільними коржами. Рецепт мені перейшов від мами. З часом я його трохи переробив, а от мамі він дістався від її тітки. Тож можна вважати, що це вже сімейна реліквія.
Інгредієнти:
яйце - 3 шт.
сметана - 70 г
цукор - 70 г
масло розтоплене - 370 г
молоко - 30 г
коньяк - 15 г
сіль - 2 г
борошно - 450 г
Для крему:
молоко - 800-900 г
цукор - 200 г
борошно - 100 г
яйця - 4 шт.
цукор - 50-60 г
молоко - 200 мл
ванільний цукор - 10 г
Приготування:
Усі інгредієнти замішати у тісто. Має вийти м'яке, але не липнути до рук. Розкачати на борошні тонко круглим млинцем, вирізати коло, проштрикнути виделкою і випікати при 180 С до карамельної рум'яності разом з рештками тіста.
Для крему змішати молоко та цукор. Довести до кипіння і ввести суміш з борошна, яєць, цукру та молока й ванільного цукру. Заварити у великому сотейнику на плиті, інтенсивно помішуючи вінчиком, щоб не пригоріло, і охолодити. Додати 300 г масла кімнатної температури і збити до повного розчинення. Повинен вийти ароматний шовковистий однорідний крем.
Змастити коржі, розділивши крем на 6 частин. Залишити на ніч в холодильнику під плівкою, і вранці відправити під прес, наприклад, дошку чи каструлю.
Печені рештки тіста подрібнити у блендері та посипати ними вже готовий "Наполеон". Діаметр коржа 26-28 см. Вага приблизно 1400-1500 г. Зазвичай мамин "Наполеон" готую раз на рік.