Сімейна реліквія. Як приготувати торт "Наполеон"

Виходить досить вологим, але зі щільними коржами

У кожній родині був власний "Наполеон". В мене досить вологий, але зі щільними коржами. Рецепт мені перейшов від мами. З часом я його трохи переробив, а от мамі він дістався від її тітки. Тож можна вважати, що це вже сімейна реліквія.

Інгредієнти:

яйце - 3 шт.

сметана - 70 г

цукор - 70 г

масло розтоплене - 370 г

молоко - 30 г

коньяк - 15 г

сіль - 2 г

борошно - 450 г

Для крему:

молоко - 800-900 г

цукор - 200 г

борошно - 100 г

яйця - 4 шт.

цукор - 50-60 г

молоко - 200 мл

ванільний цукор - 10 г

Приготування:

Усі інгредієнти замішати у тісто. Має вийти м'яке, але не липнути до рук. Розкачати на борошні тонко круглим млинцем, вирізати коло, проштрикнути виделкою і випікати при 180 С до карамельної рум'яності разом з рештками тіста.

Для крему змішати молоко та цукор. Довести до кипіння і ввести суміш з борошна, яєць, цукру та молока й ванільного цукру. Заварити у великому сотейнику на плиті, інтенсивно помішуючи вінчиком, щоб не пригоріло, і охолодити. Додати 300 г масла кімнатної температури і збити до повного розчинення. Повинен вийти ароматний шовковистий однорідний крем.

Змастити коржі, розділивши крем на 6 частин. Залишити на ніч в холодильнику під плівкою, і вранці відправити під прес, наприклад, дошку чи каструлю.

Печені рештки тіста подрібнити у блендері та посипати ними вже готовий "Наполеон". Діаметр коржа 26-28 см. Вага приблизно 1400-1500 г. Зазвичай мамин "Наполеон" готую раз на рік.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі