У спагеті карбонара ніколи не додають вершки

Панчетту можна замінити копченим беконом

Варіантів цієї страви багато: використовують і Пармазан і Пекоріно-Романо, і їх суміш. Хтось бере жовтки або цілі яйця, головне тут немає вершків. Від слова взагалі й ніколи не було, так історично склалося.

Інгредієнти:

спагетті - 120 г

панчетта або гуанчале, але можна взяти копчений бекон - 70 г

тертий сир Пармезан - 40-50 г

масло - 15 г

яйце - 1 шт.

чорний перець - за смаком

курячий або овочевий бульон - 30 г

Приготування:

Спагеті відварити, щоб були щільними всередині - так смачніше. На сковороді обсмажити нарізану панчетту. Зняти з вогню й зупинити жар ложкою бульйону. Додати вершкове масло. Окремо змішати в супниці яйце і пармезан. В ідеалі суміш Пармезану і Пекоріно-Романо. На сковорідку додати чорний перець, вилити суміш яйця і розмішати вінчиком. Суміш має стати теплою й однорідною. Поставити пательню на невеликий вогонь і, постійно помішуючи вінчиком, нагріти суміш. Робити слід так: прогріти трохи сковорідку, зняти з вогню, прогріти знову і зняти з вогню. Навіть рукою можна торкатись дна для перевірки температури. Процес трудомісткий і вимагає навичок - важливо не перетримати яйце - інакше буде згорнутий білок-омлет. Коли суміш стане як соус, відставити сковорідку в сторону і додати спагетті. Під час вийняття спагетті з води, важливо струсити їх і покласти на 30 секунд в сітку - щоб гарячі вироби не "зварили" яйце. На сковороді добре вимішати пасту, можна також періодично нагрівати низ і знімати з вогню. Можна при необхідності додати трохи бульйону, якщо спагетті багато ввібрали рідини.

Правильний соус лежить рівномірно на пасті, не стікає з неї та не відшаровує жир. Солі не треба - сир і бекон дадуть вам необхідну кількість. Подавати відразу ж, адже паста вже 83-85 градусів.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі