Чим корисна суданська троянда

Гібіскус – це природній енергетик, захист від запалення та старіння

Ми всі собі набажали здоров'я у новому році, новий рік прийшов, пора слова підкріпляти діями.

Для початку — мати здорові судини, від стану яких залежить стан всього організму, нервової тканини, ГЕБ (гематоенцефалічного бар'єру — фільтру, який у нормі пропускає все корисне в мозок, а не в нормі пропускає і шкідливе — віруси, токсини і багато іншого, що порушує його роботу), робота всіх аналізаторів (нюху, слуху, зору, смаку), ендокринних органів, печінки та імунної системи.

Одного чарівного засобу не існує, проте ми вже знаємо, що, якщо харчування буде протизапальним, буде регулярна руханка, медитація, яка зменшує рівень гормонів стресу, міцний сон, то шансів бути здоровішим буде більше.

Вчені наголошують, що раціон має бути багатим на різноманітні природні фітонутрієнти, тобто всі кольорові пігменти представників рослинного світу.

Раціон має бути багатим на різноманітні природні фітонутрієнти, тобто всі кольорові пігменти представників рослинного світу

В зимовий час все яскраве, як правило, заморожене, наприклад, ягоди. Ягоди взимку потрібно вживати різні — і рідні заморожені/засушені, і сезонні, наприклад, журавлину, і "заморські" також, наприклад, гранат.

Але є щось таке, що більшість із вас ніколи не додавала до раціону: це сухі квіти гібіскуса (суданської троянди).

А даремно. Бо настій гібіскуса не просто такий рубіново-вишневий і кислий: там просто концентрат мегакорисних компонентів, в першу чергу флавоноїдів, які і визначають це забарвлення і всі його відтінки (антоціани, флавоноли та інші). Ці сполуки сповільнюють процеси старіння, збільшують рівень SOD (супероксиддисмутази), яка гальмує надмірне окислення, оновлюють структуру ендотелію судин (внутрішньої вистилки), покращують роботу печінки, зменшують запалення, покращують роботу мозку, омолоджують мікрофлору кишечника, відновлюють тканини організму після тривалих інфекційних захворювань, зменшують відчуття втоми.

Як вживати гібіскус?

Можна запарити чай. Чай випити, а квіти додати в салат. Можна сухі квіти залити гранатовим соком, дати настоятися ніч, а наступного дня квіти додавати у салати, а густий настій випити — або який є (кислий і концентрований), або розвести водою (особливо, якщо є підвищена кислотність або несприйняття кислого смаку).

Можна сухі квіти залити гранатовим соком, дати настоятися ніч, а наступного дня квіти додавати у салати, а густий настій випити

Гібіскус — це природній енергетик, захист від запалення та старіння. Ціна пакетика суданської троянди (каркаде) — копійки, а цінність велика. Спробуйте урізноманітнити і укориснити свій раціон.

Почніть з малого — чайної ложки на порцію.

Сухі пелюстки можна перемолоти у кавомолці, бо вони навіть після замочування залишаються пружними, а можна і жувати, за консистенцією вони нагадують в'ялені помідори.

Я замочені пелюстки додаю в салати, а настій випиваю. Настій кислий, тому тим, у кого є хронічні гастрити чи панкреатити, краще його розводити водою.

І пропоную вам продовження новорічних прекрасних відчуттів: цукерки у хрусткому 99% шоколаді (мінімум 85%). Це були експериментальні цукерки, тому пишу рецепт з урахуванням того, що можна покращити.

- Гібіскус сухий

- Гранатовий сік

- Сухофрукти (можна лише фініки, у мене були фініки і дрібна курага)

- Масло вершкове

- Масло горіхове

- Шоколад 99%.

Гібіскус сухий змолоти в блендері або кавомолці, залити гранатовим соком хоча б на годину.

Сухофрукти (я все ж раджу лише фініки) промити і залити окропом. Коли розм'якнуть, витягнути кісточки.

Масло вершкове розігріти до м'якості у теплому місці, змішати з горіховим, а потім — з усіма інгредієнтами, можна ручним блендером.

Вийде м'яка кисленька, дуже смачна і дуже корисна начинка.

У мене вийшла аж занадто м'яка, тому я кожну цукерку-колобок обваляла ще для надійності у кокосовій стружці (можна у товченому волоському горісі, у мене закінчився).

Кладете у морозилку, щоб трошки затверділи.

Шоколад ламаєте — і на водяну баню. Коли розтопиться, доводите до гарячого стану, а потім знімаєте і швидко охолоджуєте, помішуючи, до теплого стану.

Кожну цукерку занурюєте у шоколад, потім виделочкою (щоб трохи стекло) кладете на змащену маслом чи олією велику тарілку і знову — в холодильник.

Обов'язково ділитесь із друзями, з тими, кого любите. Цукерки — це емоції, це привід зустрітися, це миті чистого щастя, найкращих моментів життя.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі