Сінгапур купив вакцину ще у червні. Зеленський займався "Великим будівництвом"

У країні були лише лічені випадки заражень на Covid-19

"Коли 21 грудня в Сінгапурі приземлилась перша партія вакцин проти Covid-19 від Pfizer-BioNTech, у вантажному терміналі було відчутне полегшення.

Пошук відповідних кандидатів на вакцину розпочався ще до того, як кількість випадків Covid-19 у Сінгапурі зросла до тисяч. У квітні голова Ради Економічного Розвитку створив експертну групу з питань терапії та вакцин. У групу увійшли 18 вчених та лікарів з лікарень, Агентства з науки, технологій та досліджень та приватного сектору. Її місія полягала у пошуку перспективних кандидатів на вакцини у всьому світі. В цілому було відібрано близько 160 кандидатів, і комісія зменшила це до 35 після перевірки за типом технології, тестовими даними та термінами виробництва.

Як тільки певні вакцини та терапевтичні засоби продемонстрували перспективу, уряд створив планову групу для їх ранньої закупівлі. До складу крос-функціональної групи входили члени Ради Економічного Розвитку, Міністерства охорони здоров'я, медичного кластеру, Управління з питань охорони здоров'я та офісу прем'єр-міністра. Незабаром три вакцини показали життєздатність - Moderna, Pfizer-BioNTech та Sinovac.

Уряд уклав свою першу угоду про попередню закупівлю з Moderna у червні (!), забезпечивши її першим внеском. У серпні він придбав вакцину Sinovac та провів переговори з Pfizer-BioNTech.

Незважаючи на те, що Moderna, як видається, була лідером, 11 грудня Американська адміністрація з питань харчових продуктів і медикаментів схвалила вакцину Pfizer-BioNTech. Орган охорони здоров'я Сінгапуру теж відразу після цього затвердив вакцину Pfizer-BioNTech.

Перша партія вже надійшла в країну, а інші вакцини повинні надійти в найближчі місяці

Перша партія вже надійшла в країну, а інші вакцини повинні надійти в найближчі місяці, сказав тоді прем'єр міністр Лі. Він також заявив, що якщо все йтиме за планом, Сінгапур матиме "достатню кількість вакцин для всіх" до третього кварталу наступного року." - пише CNA

Протягом останніх кількох місяців, завдяки добре вибудуваній системі тестування, відстеження контактів, ізоляції інфікованих та карантині приїжджих, у Сінгапурі були лише лічені випадки заражень на Covid-19.

У цей же час президент України з ковідного фонду займався "Великим будівництвом", а прем'єр тішився зі "знайденого" трильйону, в першу чергу, природних ресурсів.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі