Український бізнес треба вивільнити з останнього економічного ГУЛАГу в Європі

Потрібна нова ліберальна політична сила

Драконівський штраф, виписаний Держпродспоживслужбою "Новій пошті", драконівський фіскалізаційний законопроєкт №5600, виведення великої частини держбюджету за межі системи публічних закупівель Prozorro - це все артефакти найменш вільної економіки в Європі і віджимаючих, а не розвиваючих держорганів з відповідною ворожою до бізнесу культурою і психологією.

Наше "скигління" з цього приводу у соцмережах є малопродуктивним. Конкурентному бізнесу варто колись визнати, що у демократичній парламентсько-президентській республіці, крім підготовки судових апеляцій та виставлення пробізнесових аватарок (у робочий час) і туси на джазових фестивалях (у неробочий), рано чи пізно все ж прийдеться зайнятись організацією ліберальної (liber латинською - вільний) політичної сили, здатної з часом отримати більшість у Раді, сформувати уряд і змінити віджим країни на її розвиток.

Така сила може і, можливо, навіть повинна мати певний соціальний і консервативний елементи задля отримання необхідної підтримки суспільства. Але її перше завдання - вивільнення українського підприємництва з останнього економічного ГУЛАГу в Європі.

Без цього нам назавжди залишається готувати апеляції, ставити аватарки і скиглити, нехай навіть грізно, у соцмережах.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі