Ексклюзиви
четвер, 08 липня 2021 14:59

"Нову пошту" оштрафували на 325 млн - усе почалося зі скарги клієнта

"Нову пошту" оштрафували на 325 млн - усе почалося зі скарги клієнта
Держпродспоживслужба провела 80 перевірок у відділеннях "Нової пошти". Фото: Нова пошта

Держпродспоживслужба оштрафувала "Нову пошту" на 325,85 млн грн через перешкоджання перевірці. Компанія подала до суду.

"Нова пошта" розцінює цю дію як перевищення повноважень. Штраф оскаржує в Харківському адмінсуді. Компанія вже направила офіційну скаргу до Держпродспоживслужби на неправомірні дії працівників харківського підрозділу, а також звернулася до омбудсмена й міжнародних правозахисних організацій", - повідомили в пресслужбі компанії.

У березні 2021 року працівники Держпродспоживслужби прийшли з перевіркою до відділення в Харкові. Перед цим на пошту поскаржився клієнт. Заявив про пошкодження посилки на суму 500 грн.

"Перевірка відбулася з порушенням законодавства. Той, хто перевіряв, мав надати документи про результати. Їх вручили керівнику відділення, а він не є уповноваженою особою. Він запропонував перевіряльникам звернутися до керівництва компанії. Вони розцінили це як створення перешкод. Була порушена й процедура перевірки. Представник контрольного органу не розписався у спеціальному журналі", - пояснили в Новій пошті.

За останні пів року Держпродспоживслужба провела 80 перевірок у відділеннях "Нової пошти" в різних регіонах України. Претензій до компанії не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свідоцтво про народження можна буде отримати поштою

"Штраф розрахували від обігу всієї компанії, а не відділення. Ми вважаємо це неправомірним. Контрольний орган одразу обрав максимальний із можливих штрафів. А за практикою навіть суд не обирає найвищий засіб покарання. Особливо, якщо порушення сталося вперше", - підсумували в "Новій пошті".

У 72 відділеннях "Нової пошти" в Полтавській області можна подати заявку на під'єднання до газопостачання від Нафтогазу.

Нафтогаз і компанія "НоваПей", що входить до "Нової пошти", запустили пілотний проєкт зі зміни постачальника газу.

Зараз ви читаєте новину «"Нову пошту" оштрафували на 325 млн - усе почалося зі скарги клієнта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути