середа, 02 червня 2021 15:04

Постачальника газу можна замінити на пошті

Постачальника газу можна замінити на пошті
Залучать 1800 відділень Нової пошти у віддалених селах та райцентрах. Фото: Олена Луценко

На 72 відділеннях "Нової пошти" в Полтавській області можна подати заявку на підключення до газопостачання від Нафтогазу.

Нафтогаз і компанія "НоваПей", що входить до "Нової пошти", запустили пілотний проєкт зі зміни постачальника газу.

У червні та липні послуга підключення через пошту поступово стане доступною для споживачів по всій Україні, повідомляє Нафтогаз. Залучать 1800 відділень "Нової пошти" у віддалених селах та райцентрах.

Клієнту потрібно зайти до одного з відділень "Нової пошти" зі своїм 16-значним персональним газовим номером квартири чи будинку. Також треба мати оригінали ідентифікаційного коду, паспорта, документи про право власності на житло і згоду співвласника житла.

Співробітники відділення допоможуть оформити заявку на приєднання до газопостачальної компанії. Послуга безкоштовна.

"Після опрацювання заявки клієнт протягом трьох-п'яти робочих днів отримає інформацію від компанії "Нафтогаз України" про успішний перехід та подальші інструкції на свою електронну адресу. Перехід до нового постачальника відбувається автоматично. Повідомляти попередню газову компанію про підключення до нового постачальника не потрібно. Коли перехід буде завершено, клієнт отримуватиме платіжки за спожитий газ уже від нового постачальника. Замінювати труби в разі зміни постачальника не потрібно: газ доставлятиметься тією ж трубою та з використанням того самого обладнання. Газопостачання під час чи після зміни компанії в клієнта не припиняється", - підсумували в Нафтогазі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оголосили ціни на газ за річним тарифом - у кого дешевше

Клієнти також можуть подати заявку на підключення до Нафтогазу онлайн – на сайті gas.ua чи Приват24, а також офлайн – у мережі банків Ощадбанк, ПУМБ, ТАС та у відділеннях Страхової групи ТАС.

З 1 травня побутових споживачів газу автоматично перевели на річний тарифний план. Вартість кубометрів усі постачальники оприлюднили наприкінці квітня. Розцінки на газ можна зменшувати, але компанії не можуть протягом року встановлювати вартість вище річного тарифу.

Зараз ви читаєте новину «Постачальника газу можна замінити на пошті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути