Знайти музичну аналогію до Путіна просто. Це "Красная плесень"

Вийшло епохальне для України інтерв'ю

Епохальність його в тому, що дві глибокі людини з різних контекстів, сфер, з різними мовами, поглядами та дуже різним баченням подій сіли навпроти одне одного і конструктивно публічно поговорили.

Я не пам'ятаю, коли таке востаннє було за сім років в Україні. І чи було взагалі.

В епоху формування аутичних інформаційних бульбашок, які наполегливо створюють та стимулюють соцмережі, це майже революційний крок.

Мова про інтерв'ю, яке Сергій Іванов взяв у Юрія Бардаша.

Як на мене, головний сенс цієї зустрічі – показати, що у нас можлива співпраця двох світів:

- державницького, раціонального, україномовного, окремого від ментального поля РФ (Іванов);

- стихійного, емоційного, російськомовного, залежного від ментального поля РФ, але не бажаючого розчинитися в ньому (Бардаш).

Як показує це інтерв'ю, фундамент такої співпраці – творчість, взаємоповага, небайдужість до тих, хто навколо тебе. І ще – бажання реалізувати себе саме в Україні, а не за її межами. І допомогти реалізуватись іншим.

Будувати цей фундамент нам всім ще багато років.

Як?

Диявол у деталях: Сергій під час розмови ніколи не переходить на російську, а Юрій використовує українські слова. Це безмежно символічно.

Творчий, дикий, індустріальний хаос, який вирує у таких непересічних людях, як Юрій, - це безцінна енергія, справжні атомні станції, які можуть виробляти дуже багато світла. Те, що він створює у своєму проєкті YOURA - це майже містерії, таємне знання.

Я сподіваюсь, що це інтерв'ю соцмережі в Україні будуть обговорювати набагато більше, ніж минулорічне інтерв'ю Юрія російському блогеру з чотирьох літер. Тому що саме так створюється власний інфопростір. А не з пережовування чужої їжі.

Мені шкода лише того, що Юрій так і не знайшов музичної аналогії до персони Путіна, як просив Сергій.

Адже це дуже просто: Путін – це "Красная плесень".

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі