Україна зробила перший крок до визнання ЛДНР

Вперше в історії російсько-української війни, наші офіцери інспектуватимуть і про щось говоритимуть з терористами

Це не грім серед ясного неба, це по нас прилетів залп політичних снарядів з Москви. Стріляли з усього, а наслідки ураження ми зараз з вами спробуємо розібрати. Результат позачергової онлайн зустрічі Тристоронньої контактної групи Мінського процесу, м'яко кажучи, здивував всіх. Особисто, ледве вгамував злість. Тому погнали, покроково, виважено і без емоцій.

Після чергових, я б навіть сказав, масових порушень домовленостей та режиму тиші з боку незаконних збройних формувань, які фіксувались і підтверджувались міжнародною моніторинговою місією ОБСЄ, в Офісі президента не на жарт стурбувались. Як так, мирний план, всі потуги й нашим надіям приходить кінець?

Далі була голослівна заява донецького ватажка Пушиліна, про те, що морські піхотинці першими порушили домовленості й почали споруджувати нові позиції, просуваючись вперед в районі населеного пункту Шуми. З боку російського посіпаки був анонсований обстріл з подальшим наступом. В Офісі президента знову напружились і вирішили ініціювати термінову зустріч ТКГ.

Зустріч відбулась, але її результати поки що особисто прийняти не можу. Було досягнуто домовленості про спільну інспекцію позицій, які нібито збудували морські піхотинці. Ще раз, спільна інспекція, а саме спостерігачі ОБСЄ, представник СЦКК ООС і, спираючись на інформацію з тієї сторони, такі собі офіцери так званої ДНР. Поки не можу дати відповіді, але перепитаю ще й у вас, може ви теж розділяєте моє питання: "Офісе президента, це що таке? Не думаю, що ЗМІ незаконної ДНР та їхній так званий МЗС бреше, бо Росії вже давно не має в СЦКК. Хочу зауважити, що вперше в історії російсько-української війни, наші офіцери інспектуватимуть і про щось говоритимуть з терористами!!!

Українська сторона не тиснула на Росію, не вимагала проведення інспекції та не ініціювала розслідування за фактом вбивства бійця 14-ої бригади

Погнали далі. Тепер нумо детальніше розберемо заяву Офісу президента, в якій зазначено, що під час онлайн зустрічі представник ОБСЄ декілька разів заявив наступне: "Звинувачення так званої ДНР не є дійсними. Ми спростовуємо ці звинувачення, адже у нас вистачає підтверджень (інспекція, аерознімання) того, що українська сторона не порушувала домовленості, а її позиції, якими були, такими й залишились". Звісно Росія почала тиснути, підтримуючи своїх посіпак.

Результат, як то кажуть, на обличчі. Українська сторона погодилась на спільну інспекцію, ба більше взяла на себе відповідальність її безпеки, тобто не подумали про можливі провокації, які потім можуть використати проти нас. Не тиснула на Росію, посилаючись на звіт ОБСЄ, і понад тисячу обстрілів здійснених тією стороною. Не вимагала проведення інспекції та не ініціювала розслідування за фактом вбивства бійця 14-ої бригади, про що теж було зазначено в домовленостях.

Поводилися на зустрічі безхребетно, полетівши в обійми Путіна

Нехтуючи даними розвідки, не намагалась наполягти на реальній фіксації порушень з боку окупантів, а саме мінування території та сірої зони, облаштування нових позицій навіть у зонах розведення військ, не вимагала відведення важкого озброєння. Тобто поводилися на зустрічі безхребетно, полетівши в обійми Путіна. Раз ви цього не хочете робити, це ми зробимо за вас. Завтра на сторінці Фонду ми опублікуємо короткий відеодоказ того, як ворог порушує домовленості.

Андрій Римарук для фонду "Повернись живим". Допомогти волонтерам можна тут.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі