Проблеми є навіть у Джоковича

Світоліна логічно відмовилася їхати до США

Cьогодні стартує відкритий чемпіонат США - US Open - з тенісу. Через пандемію вчасно не відбулися два турніри "Великого Шолому". Трав'яний Вімблдон-2020 скасували взагалі. Ґрунтовий "Ролан" Гаррос" замість 24 травня стартує 27 вересня. Тож перерва між "Шоломами" цьогоріч склала майже сім місяців. Якщо точно – 211 днів: останній матч, фінал чемпіонату Австралії, відбувся 2 лютого.

Вже перші турніри після карантину показують, що теніс буде іншим. Не варто виключати сенсацій. Спортсмени не в найкращому тонусі. На турнірах потрібно буде тільки набирати форму. Новак Джокович виграв підготовчий турнір "Цинцинаті", який цього року проходив на кортах US Open. Він грав не так, як це було до карантину. В діях серба було більше проблем, менше впевненості, ніж раніше. Для того, щоб теніс знову нормалізувався, потрібен час.

Ясно, що Джокович – фаворит. Він – найкращий на харді, цього року виграв усі 23 матчі, а тут ще й не буде інших суперзірок – п'ятиразовий переможець US Роджер Федерер зі Швейцарії - травмований, а чотиразовий, іспанець Рафаель Надаль, який виграв торік, відмовився у час пандемії їхати до Нью-Йорка.

Другий "сіяний" за відсутності Надаля – австрієць Домінік Тім. У "Цинцинаті" він вщент програв свій перший же матч – 2:6, 1:6. Зрозуміло, що ця поразка не перекреслює шанси Тіма на титул US Open. Проте питання: чи встигне набрати ігровий тонус, потрібний для його якісного тенісу.

Претендуватиме на перемогу грек Стефанос Циципас. Також в "Цинцинаті" сподобалася гра канадця Мілоша Раонича. Він дійшов до фіналу "Цинцинаті", по ходу перегравши саме Циципаса. У вирішальному матчі "розбив" Джоковича у першому сеті – 6:1. Має запас, щоб показати себе на Відкритому чемпіонаті США.

Відмова від участі в US Open українки Еліни Світоліної, п'ятої ракетки світу, виглядає раціонально. Для того, щоб збільшити свої очкові показники, їй потрібно буде, щонайменше, дійти до фіналу, бо Еліна – півфіналіст турніру-2019.

Після US Open одразу стартує ґрунтовий сезон. Спочатку – Рим, а потім "Шолом" - "Ролан Гаррос" у Парижі. Світоліна цілеспрямовано готується до ґрунту. Наскільки виправдане таке рішення – покаже "Ролан Гаррос".

Ястремська гратиме на зручному для себе покритті

Основна надія України в Нью-Йорке – Даяна Ястремська. Хочеться, щоб пройшла якнайдалі. Уже зіграла в Палермо та "Цинцинаті", певна форма є. І хардове покриття для неї зручне.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі