Курс на євроінтеграцією під загрозою. Прискорюємося у протилежному напрямку

Держава втрачає спроможність для розумного регулювання

Кілька спостережень і один тривожно-стратегічний висновок з приводу заборони на в'їзд для іноземців, як вишеньки на торті державної політики боротьби з Covid-19:

1. Держава втрачає спроможність для розумного регулювання, надто часто зриваючись на прості рішення з великою кількістю небажаних побічних ефектів, які автори рішень не вміють або не хочуть передбачити.

2. Система стримувань і противаг всередині державного апарату не порається з операційними викликами, в результаті чого вже сама система стримувань і противаг може почати розглядатись політичними елітами як загроза ефективності державного управління.

3. Впродовж останнього часу держава частіше, а не рідше, поводиться з громадянами без належної поваги до їхніх прав та інтересів. Чітко простежується посттоталітарний характер держави, як і набір пов'язаних ризиків зловживань і насильства. Попри велику кількість направлених на знечулення комунікацій, місія державного апарату не змінюється в бік сервісної відносно суспільства.

Держава поводиться з громадянами без належної поваги до їхніх прав та інтересів

Крім тактичної шкоди для самих українців, сукупність попередніх трьох пунктів є прямою загрозою для обраного та підтвердженого суспільством курсу на європейську та євроатлантичну інтеграцією, чим радо користуватимуться противники західного вектора. При стратегічних потребах суспільства мати більше безпеки і ставати більш спроможними, ми зараз прискорюємося у протилежному напрямку.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі