У виборі нового тренера Суркісам може допомогти Шевченко

Порекомендує італійського фахівця

У Олексія Михайличенка не вийшло стати успішним тренером з "Динамо". Причина проста: у його роботі була величезна пауза - десять років. У світі футболу за такий час багато що змінилося. Зокрема, ментальність гравців. Методи штабу Михайличенка для них вже не були дієві. Якщо за Олександра Хацкевича, попереднього тренера, футболісти готові були грати та битися, то за Олексія Олександровича – ні. Михайличенку так і не вдалося донести власні ідеї до підопічних.

Для мене завжди цікавим тренером був Роман Григорчук. Його "Чорноморець" був дуже організованою командою. Про такі зазвичай говорять, що вони мають тренерський почерк. Штаб помічників у нього теж сформований. У Романа Йосиповича є своє бачення футболу.

Мені б хотілося, щоб Віктор Скрипник продовжив роботу із "Зорею". Команда вийшла на новий рівень. Цікаво спостерігати за тим, які він розвиває гравців. Він може досягти більшого.

Хотілося, щоб Віктор Скрипник продовжив роботу із "Зорею". Команда вийшла на новий рівень

Можна ще згадати Олександра Петракова. Але потрібно розуміти, що одна річ - працювати зі збірною, а зовсім інша - із клубом.

Іноземний тренер вимагатиме не тільки хороших особистих умов, а ще бюджету розвитку. Тобто - можливості під себе запрошувати відповідних гравців. Не думаю, що "Динамо" зараз готове виділяти серйозно гроші на трансфери та нове формування команди. Хіба що Андрій Шевченко зможе рекомендувати якогось "недорогого" італійця, який погодиться на новий для себе виклик.

Зараз такий тренд у футболі, що часто довіряють людям із системи клубу - помічникам головного тренера або спеціалістам, які працюють з молодіжними командами. Серед помічників особливо немає з кого обирати, а от у молодіжних командах доволі успішно працюють Юрій Мороз та Ігор Костюк. До цих людей треба придивитися ретельніше.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі