понеділок, 20 липня 2020 21:00

Михайличенка замінить Скрипник

Михайличенка замінить Скрипник
Віктор Скрипник у сезоні 2019/20 тренував луганську "Зорю". Фото: sportarena.com

У Ігоря Суркіса було два місяці карантину, аби прорахувати варіанти з пошуком нового тренера. Бо для Михайличенка восени все складалося кепсько: відпустив "Шахтар", зганьбився у Лізі Європи. Весна також почалася з поразки у Дніпрі.

Частково ситуацію міг компенсувати Кубок – трофей, якого Київ не мав п'ять років, і задля здобуття якого пройшов через "Шахтар". І, звичайно, друге місце – попри всі потуги "Зорі" та "Десни", не вірилося, що "Динамо" цю позицію віддасть. Так, траплялося, але не "Металіст" же та "Дніпро" зараз конкуренти.

Коли "Динамо" перемогло "Зорю", Суркіс мав би заспокоїтися остаточно. Питання було тільки у бажанні самого Михайличенка займатися цим далі. І дружина мала б настрополити Олексія Олександровича проти продовження тренерської кар'єри, бо під час серії пенальті в Харкові на ньому обличчя не було, а приклад інсультного Блохіна ще порівняно свіжий.

Проте виграш у "Зорі", очевидно, сповнив Михайличенка рішучості та сил. Він людина амбіційна – інші таких вершин у футболі не досягають. І Михайличенко захотів закрити всім рота, довести, що зможе.

З Геллером стосунки чудові, про компенсацію домовляться. Власнику "Зорі" зараз не до клубу

Але трапився матч з "Колосом". Ганьба ганебна. Яка настільки розлютила Суркіса, що він зробив бодай один обнадійливий крок для уболівальників "Динамо". Причому розстався з Михайличенком жорстко – "не за взаємною згодою сторін", а тому, що "гра не влаштовувала" і виніс це на публіку через офіційний сайт.

Після цього має запросити Скрипника. З Геллером стосунки чудові, про компенсацію домовляться. Власнику "Зорі" зараз не до клубу – грошей на наступний сезон заробили через участь у Лізі Європи, а далі видно буде. Скрипнику теж треба розвиватися – лугансько/запорізький клуб цього не дасть. І для гравців "Динамо" варіант з євротренером кращий, ніж з Михайличенком, чиї пікові роки залишилися у нульових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Суркіс має запросити Скрипника, а не Реброва

Єдине – Скрипник не має сформованого штабу, але коли зробить це, навряд чи він буде гіршим за тих, кого мав Михайличенко.

Зухвало говорити, що "Шахтареві" слід починати боятися, та мінус 23 наступного сезону бути не повинно.

Віктор Скрипник – колишній тренер німецького "Вердера", який врятував команду від вильоту у сезоні 2014/15, чемпіон Латвії із "Ригою" та бронзовий призер УПЛ 2019/20 із "Зорею".

Зараз ви читаєте новину «Михайличенка замінить Скрипник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути