Новий тренер "Арсеналу" продовжить лінію Венгера

Артета спробує поборотися за четверте місце

Призначення 37-річного Мікеля Артети на посаду головного тренера англійського "Арсеналу" стало для мене несподіваним. Але логіка очевидна.

Вдруге поспіль лондонський клуб призначає тренера-іспанця. Думаю, що саме стиль іспанського футболу – оптимальний для "Арсеналу". Арсен Венгер також був адептом гри, заснованої на контролі м'яча, він вимагав від гравців не роботи на полі, а творчості.

В команди зараз хороший кадровий потенціал. Можливо, є окремі футболісти, які не підійдуть під стиль гри. Тут питання, скоріше, у тому, як поєднати всіх виконавців, які є у складі.

В команди зараз хороший кадровий потенціал

Артета - не чужа для "Арсеналу" людина. Він грав за команду чотири сезони. Призначення таких людей хороше у тому плані, що у клубі вже працювали із ними та розуміють сутність людини. Головне – їх не переоцінити.

У поточному сезоні "Арсенал" йде на одинадцятому місці. Але таблиця АПЛ така, що відстань до зони Ліги чемпіонів не така велика – дев'ять очок. Боротьба за четверте місце не завершена. Думаю, таке завдання поставлять перед Артетою у цьому сезоні.

"Баварія" та "Манчестер Юнайтед" призначили тренерів, які до цього не були особливо відомими. Зараз щось подібне відбувається у "Арсеналі". Це нестандартні рішення, які у тренді.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі