Мігранти допоможуть команді Шевченка

Збірна України більше залежна від жеребу, ніж від власної гри

Жеребкування фінальної частини Євро-2020 з футболу варто було продумувати ретельніше. Одні команди матимуть шість місяців на підготовку, інші – два. Це все тому, що стикові матчі Ліги Націй відбудуться у березні. А можна їх було провести цьогоріч.

Так вже склалося, що збірна України більше залежить від жереба, ніж від власної гри. Такі наші реалії. Пригадайте Кубок світу-2006, коли нам трапилася одна африканська команда, одна - з Близького Сходу. Це дозволило вийти із групи.

Збірній України випав відносно вдалий жереб на Євро-2020. Ми бачимо, що є групи набагато сильніші за нашу. Нідерланди – безперечний фаворит. Команда Роналда Кумана останні два роки розвивається, вдало провела відбір. Австрія – команда нашого рівня. Ми навіть кращі в плані атакувальної гри.

Навіть добре, що стартуємо з Нідерландами. Так вже історично склалося, що перші матчі завжди проходять важко, особливо для господарів. Ми не фаворити, психологічного тиску в українців не буде.

Для мене не стало несподіванкою, що Нідерланди почали підійматися вгору. Два попередніх великих турніри команда пропустила. Навіть у топ-команд бувають періоди зміни поколінь. Це особливо болюче, коли переможні склади експлуатують дуже довго, витискаючи максимум. Зараз збірна Нідерландів голодна до перемог, до великих матчів. У Кумана вистачає молодих футболістів, які ще нічого не вигравали. Для них матчі за збірну - ще одна можливість про себе зарекомендувати.

Четверта команда нашої групи перебуватиме у кращому ігровому тонусі, бо ще до Євро проведе офіційні матчі у Лізі Націй

Зрозуміло, що перше місце в групі дасть легшого суперника у 1/8 фіналу. Але випередити Нідерланди буде непросто. Ключовим стане матч проти Австрії.

Поки четверта команда у нашій групі не визначена. Це не стане проблемою для тренерського штабу збірної України, встигнемо вивчити опонента. Єдиний аспект, який мене непокоїть: четверта команда нашої групи перебуватиме у кращому ігровому тонусі, бо ще до Євро проведе офіційні матчі у Лізі Націй.

Вперше фінальна частина Євро проходитиме не в одній країні, а в різних містах Європи. В цьому точно є переваги, бо якоїсь лояльності суддів, звичної для господарів, вже не буде. Зараз Україна одна із лідерів за кількістю робочих мігрантів, тому ми можемо розраховувати на їхню палку підтримку.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі