Ексклюзиви
пʼятниця, 22 листопада 2019 11:43

Що треба знати про суперника України на Євро-2020

Що треба знати про суперника України на Євро-2020
Рональд Куман зміг повернути збірну Нідерландів на високий рівень. Фото: рейтер

Жеребкування фінальної частини Євро-2020 з футболу відбудеться 30 листопада. Але уже відомо: у одній групі з нами буде збірна Нідерландів. Вона у відборі посіла друге місце, поступившись Німеччині.

Нідерланди – чемпіон Євро-1988, віце-чемпіон світу – 1974, 1978, 2010. Але два останні турніри, Євро-2016 та Кубок світу-2018, пропустили. Що являє собою нині?

Тренує "помаранчевих" 56-річний Рональд Куман. Очолив команду у лютому 2018-го. З його приходом Рональда Кумана збірна змінилася. Вдало виступила у Лізі Нації, де випередила Німеччину, зіграла у фіналі, де поступилася господарям – Португалії. У команди вималювався малюнок гри, стало більше дисципліни, стало помітно, що хоче бачити тренер у виконанні футболістів, команда грає із задоволенням. Має величезну мотивацію – довести випадковість останніх провалів

Пара центральних захисників коштує 150 мільйонів євро

За 4 роки пройшла зміна поколінь. Якщо раніше збірна Нідерландів асоціювалася із Робіном ван Персі, Рафаелем ван дер Вартом, Арієном Роббеном, Веслі Снайдером, то зараз на їх місце прийшли молоді гравці, вихідці з "Де Тукомст" - знаменитої школи "Аякса": Матейс де Лінг, Френкі де Йонг, Донні ван де Беек .

Команда не залежить від одного гравця. На першому місці загальний механізм дії.

Пара центральних захисників, де Лігт – ван Дейк - коштує понад 150 мільйонів євро.

Команда тактично гнучка. Філософія Кумана передбачає контроль м'яча в середині поля, команда любить диктувати свої умови супернику. У "помаранчевих" немає вираженого центрфорварда, є ціла група футболістів атаки, які постійно міняються між собою, заплутуючи суперника. Всі атакувальні гравці – швидкісні та люблять простір. Команда зазвичай грає традиційні 1- 4-3-3, але може мінятися в різні схеми: Куман пробуває варіанти із 3 центральними захисниками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначилися 20 учасників фінальної частини чемпіонату Європи-2020

Євро-2020 відбудеться з 12 червня по 12 липня. Матчі збірної України на груповому етапі пройдуть у Амстердамі та Бухаресті 14, 18 та 22 червня.

Зараз ви читаєте новину «Що треба знати про суперника України на Євро-2020». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути