Емері толковий тренер, але "Арсеналу" не підходить

Влітку можуть запросити Почеттіно

Для мене тренер Унаї Емері завжди був загадкою. В його діях є мудрість та вогонь. Що переважає в конкретних моментах, визначити не завжди просто. Я не розумів його "Севілью". Вона вигравала Лігу Європи, але не більше.

"Севілья" була добротною командою, але на чому будувалася гра – визначити важко. Я був здивований, коли очоливши "Арсенал", Емері почав грати не у той футбол, що в "Севільї", а у щось нове – керований хаос. Це схоже до футболу Гвардіоли. Потім все вийшло з-під контролю. Якщо на перших порах іспанцеві вистачало енергії утримувати команду, то потім почалися проблеми, які він вже не зміг здолати.

"Арсенал" - команда з "переробки" футболістів. Важко сказати, як формується склад. Не розумію, за якими критеріями потрапив до команди такий футболіст, як Давід Луїс?

"Севілья" - клуб, який розвивав гравців, готував їх для продажу. В "Парі Сен-Жермен" та "Арсеналі", де потім працював Емері, зовсім інші цілі. Футболісти, які приходили до "Севільї", ніколи не були піжонами. У Парижі та Лондоні таких повно. Керувати ними не так просто. Тут потрібен егоцентризм. Можливо, Емері не вистачило досвіду Алекса Фергюсона.

Емері не може по цеглинах вибудувати команду. Рухається ривками, але ці ривки часто бувають різнобічні

В Енаї Емері буде робота. Тренер він толковий. Але якби я мав мету – виграш Ліги чемпіонів – не запрошував би його. Емері не може по цеглинах вибудувати команду. Рухається ривками, але ці ривки часто бувають різнобічні.

Я б не сказав, що "Арсенал" кудись падає. Потенційно "каноніри" перебувають в топ-6. Враження, що "Арсенал" зараз заручник минулих успіхів. Не можна бути на вершині довго. Хтось підіймається, хтось падає. В "канонірів" був період, коли вони перебували у лідерах АПЛ. Зараз потрібно шукати можливість для повернення на попередні позиції, пробувати різні варіанти. Тут багато залежить від кадрової концепції. Має бути розуміння трансферної роботи – як у "Ліверпулі".

Теоретично "Арсенал" може завершити сезон з будь-яким тренером, а потім запросити Почеттіно. Він підходить "канонірам". Крім того, Лондон - місто, яке важко відпускає.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі