середа, 20 листопада 2019 20:11

Маурісіо Почеттіно загубив кар'єру фермера

Маурісіо Почеттіно народився в 1972 році в аргентинському селі з дещо незвичною назвою Мерфі. Його батьки – нащадки італійських емігрантів. Їхнє прізвище італійською звучить як Покеттіно. В Мерфі всі так чи інакше пов'язані із сільським господарством – батьки Маурісіо не були винятком.

Старший син міг грати у футбол лише тоді, коли молодший Хав'єр допомагав по господарству. І навпаки.

 

Хоча Маурісіо до зірки першої величини не дотягнув, але кар'єру мав вельми пристойну. У 16 років він дебютував у "Ньюелз", у 22 поїхав підкорювати Європу й провів 8 чудових років в "Еспаньолі", три – в ПСЖ і ще рік у "Бордо". Доріс до національної збірної, за яку зіграв 20 матчів і відзначився двома м'ячами. Непогано, як для захисника.

 

У 2009 році 37-річний фахівець несподівано став головним тренером рідного "Еспаньола". Він витягнув команду з 18 на 10 місце в перший же сезон. Зумів навіть перемогти заклятого сусіда з рідного міста – "Барселону".

Ще три сезони пішло на те, щоби його талант помітили більш грошовиті клуби. Таким став "Саутгемптон". "Святі" стали трампліном до самого Лондона – Маурісіо запросив "Тоттенгем". Ще ніколи шпори не мали такого талановитого тренера:
Аргентинський фахівець зумів домогтися ряду серйозних показників. За кількістю перемог (159) він вийшов на перше місце в історії клубу в післявоєнну епоху.

Зумів навіть перемогти заклятого сусіда з рідного міста – "Барселону"

Крім того, "Тоттенхем" вперше 4 рази поспіль фінішував в топ-4 АПЛ, а за підсумками сезону 2016/17 Почеттіно вивів команду на 2-е місце.
В рамках АПЛ команда при тренері провела 202 матчі, здобула 113 перемог, 46 разів програла і 43 рази зіграла внічию. Вперше в історії лондонці дісталися до фіналу Ліги чемпіонів.
Програвши фінал "Ліверпулю" 0:2 після подвигу в півфіналі проти "Аякса" Маурісіо не мав сил починати все знову. Пішли поразки, серії без перемог. Дійшло до того, що "шпори" були розгромлені "Баварією" в себе вдома – 2:7.

Почеттіно не захотів починати все заново зі скупими господарями "Тоттенгема". Однак скупими вони виявилися лише для аргентинця – новому наставнику Жозе Моуріньйо клуб дав удвічі більшу зарплату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Моуріньйо дає шоу. На нього йде глядач"

Насправді боси "Тоттенгема" зробили добру справу, звільнивши Маурісіо. Вони дали можливість розпочати йому справді зіркову кар'єру в клубі, на який він заслуговує, та ще й реанімували кар'єру Моуріньйо.

Зараз ви читаєте новину «Маурісіо Почеттіно загубив кар'єру фермера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути