Позиції Зінченка у "Манчестер Сіті" похитнулися

Тренер "Ліверпуля" Юрген Клопп склав ідеальний командний пазл

Матч "Ліверпуль" - "Манчестер Сіті" сформував неоднозначне враження. "Сіті" не заслуговував на таку поразку, проте і "Ліверпуль" закономірно виграв. От таке протиріччя.

"Манчестер Сіті" сподобався. Недарма після гри Гвардіола сказав, що попри поразку його команда грала добре. Причина того, що "Ліверпуль" переміг – ефективність. У цьому сегменті команда Клоппа була кращою від суперника. "Ліверпуль" не мав багато моментів. Але показав клас, витиснув максимум.

"Ліверпуль" не мав багато моментів. Але показав клас, витиснув максимум

"Ліверпуль" точно розуміє, що має у своєму арсеналі. Клопп склав командний пазл, знайшов найкращі поєднання. Є розуміння куди рухається команда, яку трансферну політику варто проводити і як вбудовувати новачків у систему гри команди.

"Сіті" підійшов до матчу із кадровими проблемами. Поза грою був воротар Едерсон. Є проблема із захисниками: Фернандіньйо змушений грати в центрі оборони, хоча він профільний центральний півзахисник. Ситуація вплинула на гру проти "Ліверпуля". Питання воротаря не є таким актуальним, бо Клаудіо Браво та Едерсон - голкіпери приблизно одного рівня. Браво може помилятися, але на "Енфілді" його не можна звинувачувати в жодному голі. Проблеми в опорній зоні більше вплинули на гру. Напевно, ніхто не передбачав, що Фабіньйо битиме по воротах метрів із 25, адже його основна функція – переводити м'ячі на фланг.

Позиції Олександра Зінченка нині похитнулися: іспанець Анхеліньйо зіграв не гірше. Гюнгдоган поки не так добре розуміє гру, як Давід Сілва. Відповідно - турецький німець зволікає з прийняттям рішень на полі.

"Манчестер Сіті" - чемпіон АПЛ двох останніх сезонів - нині четвертий

Зараз відрив "Ліверпуля" від "Манчестер Сіті" складає 9 очок, а від найближчого переслідувача – 8. Важливо, щоб "Ліверпуль" не вразив вірус страху за втрату очок, коли розтринькали перевагу у сім пунктів. Мандраж відчувається тоді, коли люди думають про результат, а не процес. Три попередні матчі "Ліверпуль" виграв "на зубах". Це не дуже добре, але свідчить про характер.

"Манчестер Сіті" - чемпіон АПЛ двох останніх сезонів - нині четвертий. Але команда Гвардіоли боротиметься за чемпіонство. Проблема "місцян" в тому, що гравці розконцентровано ставляться до голевих моментів. Мовляв, створимо ще. Гвардіола має на це вплинути.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі