Трагедія в Новій Зеландії – наслідок бездарної політики Заходу

Не виключаю, що подібні напади повторяться де-небудь у Франції, Німеччині, Італії чи Австрії

Масовий розстріл людей в двох мечетях Нової Зеландії - це, мабуть, перший на моїй пам'яті великий напад не ісламських екстремістів, а білих проти мусульман.

Атмосфера ненависті й упередженості відносно не білої меншості, яку багато років культивував Захід, особливо проти мусульман, дає свої трагічні результати.

Напади на мечеті - це дуже серйозний дзвінок, який свідчить про наростання соціального напруження в суспільстві, яке підживлює анти-імміграційна риторика правих як самозахист від, як їм здається, негативних ефектів глобалізації і загрози їх національної ідентичності.

Напади на мечеті - це дуже серйозний дзвінок, який свідчить про наростання соціального напруження в суспільстві, яке підживлює анти-імміграційна риторика правих

Зростання ісламського екстремізму в результаті появи терористів "Ісламської держави" і міграційні хвилі 2015 року стали шоком для Заходу (який, багато в чому, сам до цього всього і привів своєю бездарною, пост-колоніальною близькосхідною та африканською політикою) і трампліном для сходження правих, які зробили ісламофобію своїм головним аргументом у політичній риториці, зв'язавши іслам з тероризмом ІД, замість того, щоб їх розділяти і разом боротися проти ненависті і насильства.

Результат ми бачимо сьогодні в далекій Новій Зеландії.

На жаль, не можу сказати, що це останній подібний інцидент. Дивлячись на те, що відбувається в Європі, я не виключаю, що подібні напади повторяться де-небудь у Франції, Німеччині, Італії чи Австрії.

Можу тільки сподіватися, що трагедія в Новій Зеландії змусить західні еліти задуматися над цією реальною проблемою найближчого майбутнього і вже сьогодні працювати над тим, щоб подібного більше не відбувалося, борючись з ненавистю і расизмом.

В іншому випадку, великий конфлікт неминучий.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі