Іран провокує Третю світову? Як реагуватимуть Штати

Удари Ірану по Курдистану - частина "таємної війни" Ізраїлю та Ірану, що вже давно триває, в регіоні, де Ірак виступає як арена для такого проксі-протистояння

З приводу ракетних ударів Ірану по Іраку.

Ніколи не розумів гарячкового поспіху під час аналізу таких подій. Наче Іран вперше обстріляв Іракський Курдистан. Щоразу Третя світова починається.

Коротше, за фактами.

1. Іранці били не стільки по американцях, скільки об'єктах, пов'язаних з ізраїльськими спецслужбами, які, як вони вважають, присутні в Ербілі. Подібні атаки здійснювалися у 2020, 2021 та 2022 роках. На цей раз і привід був: вбивство Ізраїлем високопоставленого офіцера КВІР у Сирії Рези Мусаві у грудні + формально зачепилися за теракти в Кермані.

Серйозних збитків американські об'єкти, які потрапили в зону обстрілів, не отримали. Відповідно, масштабної відповіді США не буде

2. Серйозних збитків американські об'єкти, що потрапили в зону обстрілів, не отримали. Відповідно, масштабної відповіді США не буде.

3. Внаслідок ракетного обстрілу вбито впливового курдського бізнесмена Пешрава Дзейї, мільярдера, близького до правлячого клану Барзані, який критики пов'язують з Ізраїлем і США.

Висновок: удари Ірану по Курдистану - частина "таємної війни" Ізраїлю та Ірану, що вже давно триває, в регіоні, де Ірак виступає як арена для такого проксі-протистояння. Не вперше і не востаннє.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі