Сульшер став тренером "Манчестер Юнайтед" завдяки протекції Фергюсона

Команда має навчитися успішно грати першим номером

Після перемоги "Манчестер Юнайтед" над "Кардіффом" я б не поспішав із висновками, що манкуніанці вийшли із кризи. Сульшер став новим тренером тиждень тому. Щось реально змінити за цей час неможливо.

Та й сила "Кардіффа" не дає можливості визначити реальний рівень "МЮ". Команда грала вперед, намагалася атакувати. Але як ще грати проти одного із аутсайдерів чемпіонату? Закритися та чекати їхніх помилок? Це просто несерйозно. Рівень гравців абсолютно різний. Тому перевага "МЮ" була очікуваною.

Сподобалося, що після відставки Моуріньйо Поль Погба знайшов у собі сили та сказав слова вдячності португальському наставнику. Це серйозний вчинок. Між Моуріньйо та Погба постійно були конфлікти. В останніх іграх Поль не потрапляв до складу команди. Проти "Кардіффа" француз відіграв хороший матч. Незрозуміло, чому він раніше сидів на лаві запасних. Через особисті амбіції провідних гравців та тренера суттєво втрачав клуб.

Зараз важко прогнозувати подальше майбутнє Сульшера та "МЮ". Сульшер хороший нападаючий, із гольовим чуттям та футбольним інтелектом. Не маючи від природи особливих даних, він забивав м'ячі. Сьогоднішній наставник "Манчестера" має розуміння стратегії, власне бачення футболу. Наскільки він зможе передати це підопічним – покаже час.

Сульшер хороший нападаючий, із гольовим чуттям та футбольним інтелектом. Не маючи від природи особливих даних, він забивав м'ячі

Рішення запросити Оле-Гуннера Сульшера на тренерську роботу в "МЮ" належить серу Алексу Фергюсону, в якого свого часу норвежець грав. Припускаю, що всі гравці продовжують спілкуватися із колишнім тренером. Тому сер Алекс прекрасно знає їхній потенціал. Безперечно, поки Фергюсон живий, до його думки завжди будуть прислухатися і він матиме вплив на прийняття важливих рішень.

Сульшер розуміє, що таке "Манчестер Юнайтед", якою має бути команда та на яких принципах будувати гру. "МЮ" і Жозе Моуріньйо мали мало спільного. Будь-якій команді завжди потрібен тренер, який відповідає її філософії, стає її частиною. Як Клопп та "Ліверпуль".

Моуріньйо отримав за звільнення 26 млн євро. Витрачати величезні суми на компенсацію колишнім тренерам непросто. Тому керівники "МЮ" зараз не мають можливості для помилки. Запрошувати іменитого тренера в час кризи в команді та ще й посеред сезону – не зовсім відповідальне рішення. Тому краще мати справу із виконувачем обов'язків, а влітку вже можна серйозно подумати про нового тренера. Можливо, ним залишиться Сульшер, якщо зможе досягти успіхів.

Навряд чи зимою варто очікувати від "МЮ" серйозної трансферної політики. Клуб має доволі сильний склад

Навряд чи зимою варто очікувати від "МЮ" серйозної трансферної політики. Клуб має доволі сильний склад. Можливі тільки точкові придбання. Наприклад, на правий фланг оборони замість 33-річного Ешлі Янга. Сульшеру варто повністю використовувати потенціал тих гравців, яких має. Моуріньйо цього не робив. Тут не тільки ситуація із Погба. Є низка інших гравців, які через бачення футболу португальським тренером не могли повністю показати всі свої сильні сторони. Мова про Лінгарда, Мату, Алексіса Санчеса.

Не думаю, що в цьому сезоні в "МЮ" будуть серйозні цілі в чемпіонаті чи єврокубках. У першу чергу потрібно зайнятися побудовою гри. Не може команда, маючи такий серйозний склад, грати виключно на руйнування. Звичайно, оборона важлива, але потрібен баланс між захистом та атакою. "Манчестер" повинен навчитися успішно грати першим номером.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі