Брехня, що воєнний стан завадить виборам

Людоньки, ну не можна аж так ненавидіти власну країну

Теза 1: воєнний стан введуть, щоб завадити виборам. Брехня. Вибори в кінці березня. Офіційна передвиборча компанія починається в кінці грудня. 9 лютого має бути оголошений остаточний список зареєстрованих кандидатів. Воєнний стан через 60 днів припиняється автоматично, якщо його не подовжить Рада. Президент не може подовжити його одноосібно. Отже, закінчиться до виборів, до закінчення старту офіційної компанії.

Теза 2: все як в 2014 році. Брехня. У 2014-му напад вже стався. Основні захоплення відбувалися до виборів. Міліція, місцева влада не реагувала на ситуацію. Центр не мав контролю. Держава пала. Все керівництво в Києві було в.о. Зараз воєнний стан пропонують ввести на випередження. Збори резервістів, мобілізація запасників, навчання, армія та спецслужби у підвищеній готовності. Військові адміністрації в потенційно сепаратиських районах, де зараз місцева влада складається з тих же баронів та колишніх "регіоналів". І все це до широкомасштабного нападу, а не після. Це не 2014 рік. А спроба запобігти його повторенню.

Це не 2014 рік. А спроба запобігти його повторенню

Теза 3: все це піар, який нічого не змінить. Брехня. Введення воєнного стану при загрозі нападу на країну - це обов'язок президента. Від критиканів хотілося б почути про те, а що ж тоді потрібно робити, як не вводити воєнний стан? Усі ці пропозиції про закриті кордони та припинення торгівлі, як і припинення діяльності Медведчука - це не альтернатива воєнного стану, а його наповнення. Ніщо не заважає завтра внести такі пропозиції від Верховної Ради.

Не маю жодної радості від такого рішення і не впевнена у щирості президентських намірів. Але хотілося б почути реальні пропозиції щодо того, якою має бути адекватна реакція влади на ситуацію. Поки ж величезна кількість тих, хто розказував, як в 2014 році треба було вводити военний стан, зараз скавчать наче "прості люди" - "це нічого не змінить", "від нас нічого не залежить". Ви серйозно? Хіба ніхто не помічає, як раптом змінилася риторика "поборників жорстких дій"?

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі