Кремль може увімкнути "режим терактів" і знищити Керченський міст

Росія триматиме кримчан в страху

Два тижні тому Росія відкрила Керченський міст. На нього покладали великі надії. Хоча, по факту, змінилося мало.

Російська пропаганда нав'язала кримчанам думку, що їхня головна проблема – відсутність "нормальної" комунікації з Росією. Ніби то всі соціально-економічні проблеми – завищені ціни на продукти харчування, різкий спад туристів і т.д. – від того, що півострів не мав сухопутного сполучення з РФ.

Російська пропаганда нав'язала кримчанам думку, що їхня головна проблема – відсутність "нормальної" комунікації з Росією

Ніхто не говорить мешканцям Криму про те, що ціни на продукти харчування повернуться до українського рівня лише тоді, коли туди повернеться Україна.

Не вплине відкриття мосту і кількість туристів. Можливо цього року їх трішки побільшає, тим не менше, росіяни віддають перевагу Туреччині. Ціни ж однакові.

Не вирішує міст і інфраструктурні проблеми. Якщо раніше Керч була крайньою точкою для сухопутної комунікації, то відтепер має стати вхідною. Тому необхідно переобладнати всю дорожню інфраструктуру півострова.

Десь через рік хоча б частина "аполітичних" кримчан зрозуміють, що проблема не у відсутності комунікацій з Росією. Проблема - в Росії. Тому міст не дає їм надію, а забирає.

Частина "аполітичних" кримчан зрозуміють, що проблема не у відсутності комунікацій з Росією. Проблема - в Росії. Тому міст не дає їм надію, а забирає

Думаю, це розуміють і в Кремлі, тому триматимуть кримчан уже не в надії, а у страху. Проблема у тому, що будь-яке залякування, щоб воно було значимим, потрібно постійно ескалувати і робити кривавішим.

Фахівці стверджують, що Керченський міст може довго не протриматися. Якщо це правда, то коли дійсно виникне проблема цілісності мосту через природні чинники, Кремль може увімкнути "режим терактів". Тобто, не лише випередити природну руйнацію, але й перевести стрілки на "українських диверсантів".

Щодо дій України у відповідь, нам потрібна цілісна Стратегія реінтеграції Криму. Маємо працювати як через міжнародні суди, так і через вплив на громадську думку мешканців півострова. Вони повинні мати позитивні сподівання на повернення в Україну, а не відчуття, що тут їх вважають ворогами.

Богдан Петренко, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі