Роман Кулик
Офіцер ЗСУ, співзасновник освітнього проекту "Експертний корпус"
20.12.2017

Шантаж полоненими і загострення в АТО. Чого домагаються терористи

Росія виходитиме з переговорів по Донбасу

Обстріл Новолуганського з "Градів" - насправді апогей тривалої тенденції останніх тижнів, коли стабільно прилітало по містам поодаль лінії бойового зіткнення. 11 грудня теж із "Граду" обстріляли околиці Авдіївки. 13-го з 152-мм - Врубівку, що біля Попасної. Тепер 40 снарядів по Новолуганському. Просто больовий поріг упав наскільки, що увагу ЗМІ та суспільства привертає тільки великий обстріл цивільного населення з кількома десятками палаючих будинків, дитсадка, майданчика та пораненими жінками.

Больовий поріг упав наскільки, що увагу суспільства привертає тільки великий обстріл цивільного населення з кількома десятками палаючих будинків, дитсадка, майданчика та пораненими жінками

Дико сумніваюсь, що навіжене угруповання командирка Корса, яка імовірно стоїть за цим обстрілом і спеціалізується на таких ублюдочних "акціях", зробила це з власної волі. Обстріли прифронтових міст, логічне загострення на Світлодарці - потрібний їм фон для виведення російських офіцерів із СЦКК та шантажу української переговорної групи щодо великого обміну полоненими. І все це, щоби змусити нас вести переговори напряму з терористами ОРДЛО - Захарченком і Пасічником без посередництва російських "аташе" в Соледарі. Сьогодні один зі спікерів ЛНР Марочко заявив, що вони створюють своє представництво (!) в СЦКК, щойно російські офіцери через КПВВ Майорськ зайшли на окуповані території. З правової точки зору - це єресь, бо по "Мінську" СЦКК складається з наших та російських офіцерів, участь терористів там не передбачена, вони не суб'єкти процесу, а маріонетки російського армійського командування.

Все це, щоби змусити нас вести переговори напряму з терористами ОРДЛО, без посередництва російських "аташе"

Паралельно терористи намагаються зірвати довгоочікуваний обмін полоненими, де приблизно 300+ бойовиків мають обміняти на 70+ наших. Обмін офіційно "благословенний" Путіним, але бойовики закидують у переговорну групу нові списки на видачу і занижують кількість наших полонених.

По факту вони цілеспрямовано зривають переговори й відкрито шантажують українську сторону. Якраз 20 грудня має відбутись черговий раунд перемовин - і це після демаршу російських офіцерів із СЦКК. Таким чином ОБСЄ натякають, що безпека їх патрулів під ще більшою загрозою, але це вже не компетенція ЗС РФ.

Іде до виходу російських представників зі всіх офіційних структур і нав'язування Україні бойовиків як повноцінних учасників переговорів

І вся логіка подій іде до виходу російських представників зі всіх офіційних структур і нав'язування Україні бойовиків ОРДЛО як повноцінних учасників як глобальних переговорів, так і локальних - типу банально домовитись щодо припинення обстрілів на певній ділянці лінії зіткнення на час ремонтних робіт ЛЕП абощо. І це виглядає тим більш підло, бо для легалізації бойовиків Кремль йде на шантаж нашими полоненими. Наступні дні ситуація буде розвиватись дуже "цікаво".

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі