Роман Кулик
Офіцер ЗСУ, співзасновник освітнього проекту "Експертний корпус"
22.09.2021
1

Гетманцев хоче перекрити кисень Інституту нацпам'яті й ліквідувати його

Жодної осмисленої претензії до УІНП так і не зміг сформулювати

Голова податкового комітету Гетманцев виявляє незадоволення фінансуванням Українського інституту національної пам'яті в проєкті бюджету на 2022 рік.

В інтерв'ю знаний фахівець із гуманітарних питань (сраказм) пояснює це двома причинами:

- Інститут може отримати більше фінансування у порівнянні з 2021 роком, а це неправильно, бо внутрішній більшовичок вимагає скорочувати бісових чиновників;

- Інститут вшановує нацистів і Гетманцев не хоче, щоби на це йшли кошти платників податків.

Щодо першого. Голова комітету наскільки профі, що не розуміє предмет розмови. Заявляє, з якого дива на апарат УІНП має йти 167 млн грн? Бо ж дивився проєкт бюджету сракою і не доганяє, що це не на апарат, а фінансування на всю діяльність.

З них 100 млн грн - це довгоочікуваний початок реконструкції будівлі Галузевого архіву УІНП, який має прийняти величезний масив архівних матеріалів репресивних органів комуністичного режиму. На утримання апарату реально йде 67 млн грн - але це не лише Інститут, а й Музей Революції Гідності та Архів.

На утримання апарату реально йде 67 млн грн - але це не лише Інститут, а й Музей Революції Гідності та Архів

Щодо другого. Звісно ж він, начитавшись Бужанського й будучи знаним ватаном, дупля не ріже, що говорить. На жаль, і ведучий не в'їхав, про що мова, тому не поставив питання руба: що і про кого ти говориш, яке ще вшанування нацистів?

Гетманцев так і не зміг нічого сформулювати, жодної осмисленої претензії до Інституту, окрім придуманого на ходу "вшанування нацистів за кошти платників податків".

А такого не існує в природі, жодного факту чи заходу (уважні зроблять припущення, що це відголоски поховання пана Ореста Васкула, але й тут усі ці претензії мимо).

Все це - брехня, їхні з "Максом" вологі фантазії на пару і спроби натягнути сову на глобус з метою перекрити кисень ненависній їм інституції, яка єдина займається національною пам'яттю в уряді, а згодом і ліквідувати її, якщо ще буде подавати ознаки життя.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі