Феєрверк до дня народження президента

Випрошуємо зброю у країн, але нічого зберегти не можемо

Горить четвертий склад боєприпасів в часі війни. Четвертий! Дуже хочу почути, скільки складів горіло в Московії? Скільки? А в Лугандонії?

Диверсії на складах Балаклії, Сватового спробували виправдати міфічними ударними безпілотниками РФ. Зі складом у Калинівці ця версія не пройде - надто далеко. Можна ще списувати на диверсійні групи ворога, агентів. Але як би не було, за три роки можна було зробити належні висновки.

Школяру відомо: аби зберегти урожай від шкідників, його потрібно тримати частинами у різних місцях. Тримати склади боєприпасів в десятки гектарів в часі війни не допустимо! Такі полігони вже давно потрібно було подробити як мінімум на десяток, не говорячи про посилену охорону, заходи підвищеної безпеки. Спецслужби дрімають, а в цей час агентура та п'ята колона Кремля з цинічною усмішкою влаштовують святковий феєрверк до дня народження президента України.

Українці залишили ворогу установку контрбатарейної боротьби, отриману зі Штатів

Боєприпаси совєтського виробництва мають властивість закінчуватися. Виробництво не відновлене. Патронного заводу не маємо. Випрошуємо залишки боєприпасів радянського виробництва у балтів, але і того зберегти не можемо! Просимо летальну чи оборонну зброю у США та Альянсу. А хто її буде давати, якщо все випадає, мов крізь пальці? У кінці 2014 року Україна була близька до отримання протитанкових ракетних комплексів "Джевелін". Але в американців були застереження, що зразки зброї можуть попасти у руки московитів, відомих у світі любителів щось стирити. І ці побоювання підтвердилися у Дебальцівському котлі у лютому 2015-го, коли українці залишили ворогу установку контрбатарейної боротьби, отриману зі Штатів.

Україна очікує оборонної зброї від Сполучених Штатів. Ідуть переговори, котрі проводити буде щораз важче. Цей новий удар Кремля суттєво погіршив наші позиції. Тому висновки необхідно робити миттєві та запроваджувати посилені заходи безпеки. А контррозвідка повинна бути найсильнішою спецслужбою України.

Тарас Елейко, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі