Україна кишить агентурою Кремля

Вже давно час реформ у спецслужбах

Цьогорічне святкування дня Конституції України мало гіркий присмак і перекреслене трагічними подіями. Напередодні, 27 червня, в центрі Києва вибухнув автомобіль. У ньому загинув полковник Головного управління розвідки Міністерства оборони Максим Шаповал. Вибухівка закладена під сидіння водія з радіо-керуванням. Шансу вижити у військовослужбовця не було.

Виникає ряд питань: як ворог заклав вибухівку в салон автомобіля? Від кого отримував інформацію про службовий транспорт полковника? І найголовніше - хто вчинив теракт? Спецпризначенці Росії? Завербовані агенти з числа військовослужбовців ГУР? Чи просто агентура Кремля, котрою кишить вся Україна?

У цей же день на підконтрольній Україні території в селі Іллінівка Констянтинівського району Донецької області на керованому фугасі підірвався автомобіль з військовослужбовцями контрозвідки СБУ. Загинув полковник СБУ Юрій Возний, двоє військових поранено. Вибух відбувся в тиловій зоні, далеко від лінії розмежування. Тому захід деверсійно-розвідувальної групи противника відкидаю. Знову питання без відповідей: працювала місцева агентура ворога? Якщо так, то звідкіля відомості про маршрут, транспортий засіб, осіб в авто? Працювали специ з числа завербованих працівників СБУ? Тоді чому не допрацювали, двоє ж залишились живими?

Два місяці раніше, 31 березня, у Маріуполі в підірваному автомобілі загинув полковник контррозвідки СБУ Олександр Хараберюш. Але на початку року він вербує бойовика ДНР, котрий був родом з Маріуполя. Передає бойовику керовану міну, аби той заклав на склад боєприпасів ворога. І потім в автомобілі Хараберюша вибухнув той самий вибуховий пристрій, котрий був переданий бойовику.

У квітні-червні 2014 року ми дивувалися: яким чином стрілецька зброя попадає до бойовиків? Далі – звідки зайшло стільки військової техніки, систем залпового вогню і танків зі сторони Росії, якщо кордон ще охоронявся українською прикордонною службою? Дивувала та бентежила здача позицій збройних сил України. А потім наших накрило вогнем і - масові страти особового складу та техніки.

Слід забрати невластиві СБУ функції економічного напрямку, підняти рівень матеріального забезпечення і зарплат

Вже четвертий рік війни, а спецслужби Московії гуляють в Україні як хочуть, ще й нищать наших спеців. Цинічно і показово. Формується зневіра у населення. А головне – підривється авторитет українських силовиків, падає їх бойовий дух. А їхня деморалізація може мати плачевні наслідки.

Вже давно час реформ у спецслужбах. Слід забрати невластиві СБУ функції економічного напрямку, підняти рівень матеріального забезпечення і зарплат. Вони у спецпризначенців не можуть бути на рівні виживання. Як мінімум, не менші від зарплат детективів НАБУ. Якщо не спохватитися, то наслідки для Української держави можуть бути плачевними.

Тарас Елейко, спеціально для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі