Президент продає Україну за 600 срібляків

Європейці тиснуть на нас з вимогою віддати наші ліси, бо своїх давно не рубають

Віддати європейцям наш ліс за якихось 600 мільйонів доларів кредиту від ЄС? Та наші президент і депутати самі можуть спонсорувати весь Євросоюз, як бачимо з декларацій.

Європейці тиснуть на нас з вимогою віддати їм наші ліси, бо своїх давно не рубають. Там площі насаджень постійно зростають. У Румунії вирубка прирівнюється до терористичної діяльності. На кордоні з цією країною австрійці мають свої заводи, що працюють на українській сировині. Дерево вони куплятимуть за копійки, маючи Україну за сировинний придаток для їх підприємств.

Та зрештою, хто не дає торгувати? Експортуйте ту саму деревину дошками, напівфабрикатами, меблями. Дайте людям роботу, бюджету – дохід.

У кожному районі в Карпатах є сотня нелегальних пилорам. При мораторії вони виходять з тіні, наймають працівників - щоби взяти участь у торгах і купити деревину. Відновлять експорт - вони знову втратять роботу. Кругляк завантажать просто у вагони, а ці дрібні лісоруби далі крастимуть разом з лісгоспами. Ми не лишимо їм вибору. Заганяємо пилорами у тінь. Де тоді наповнення бюджету? Знову позичати в ЄС - і так по кругу?

Народні депутати із Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької областей, вірю, що ваша рука не підніметься проголосувати за це мародерське подання. Інакше ваші виборці в округах вас згноять. І правильно зроблять.

Два дні до поїздки президента у Брюсель у Львові пройшла масова неполітична акція "Стоп лісоцид". Уже сьогодні суспільство Західної України в напрузі. Ми, зі Львова, Франківська, Ужгорода, Чернівців охрипли кричати: не продавайте Україну за 600 срібняків! Закликаю обласні і районні ради всієї країни протистояти президенту.

Василь Курій, спеціально для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі