Росіянам треба допомогти добити власну економіку

Росію слід позбавити не бажання, а фізичної можливості вести війну, гібридну і негібридну

Після цілеспрямованого знищення гуманітарного конвою в Сирії (всупереч радянській пропагандистській брехні, такого ставлення до Червоного Хреста не дозволяли собі навіть німецькі нацисти) Росія продовжує масові вбивства в цій країні в режимі нон-стоп. З 19 по 25 вересня в результаті авіаударів убито 323 людини (+1334 поранені). У тому числі 52 мирних жителя (з них 6 жінок і 11 дітей) вбиті в суботу, 23 - в неділю, - пише Юрій Нестеренко для американського видання "7 днів".

Причому ці дані Сирійського центру моніторингу прав людини (SOHR) неповні - не всі тіла витягнули з-під завалів, а деякі поранені помирають пізніше (в тому числі через брак медикаментів і обладнання). Формально, звичайно, можна сперечатися, в якій пропорції діляться ці військові злочини між росіянами і Асадом, але ми ж прекрасно розуміємо, що якби не Росія, ніякого Асада давно б не було.

Розуміють це, як не дивно, і наші західні політики. На тлі чергових беззубих заяв міністрів закордонних справ Франції, Італії, Німеччини, Великобританії, США та Верховного представника ЄС про "наше терпіння не безмежне" (та невже?!) примітно висловилася представник США при ООН Саманта Пауер: "Ми вісім болісних місяців вели переговори з Росією не тому, що вірили в її сумлінність, оскільки всім відомо, що Москва говорить одне, а робить зовсім протилежне ".

Ну треба ж! А ми-то думали, що це відомо всім, крім вас! До речі, поки росіяни щодня вбивають сирійців, у самій Росії судять блогера А. Носика за заклики до того ж самого. Все ж є різниця між постингом у соцмережі, за який дають 2 роки, і реальними бомбардуваннями цивільних цілей, за які дають бойові нагороди.

Втім, так Росія поводиться всюди і завжди. Під гаслами "антифашизму" розв'язує чисто нацистську агресію проти України. Називає демократично обране керівництво України хунтою, в той час як її власне складається з силовиків, які узурпували владу. Вводить (і застосовує!) У себе кримінальну статтю за заклики до сепаратизму (під яким розуміє і повернення захопленого Криму Україні) і всіляко підтримує сепаратистів усього світу, де зброєю і військами, де політично і фінансово (днями в Москві відбулася чергова сходка таких). Абсолютна брехня, підлість, лицемірство у всьому.

Так як пояснює переговори з Росією Пауер? "Тому що розуміємо, що мир в Сирії неможливий, якщо Росія продовжуватиме брати участь у цій війні".

Чарівна логіка! Ми розуміємо, що маємо справу з серійним вбивцею, з яким домовлятися марно, тому вісім місяців намагаємося з ним домовитися і мало не союз укласти. Гарантом припинення насильства його зробити. І після кожного чергового вбивства нагадувати йому, що він повинен довести свою прихильність ненасильству.

Якщо США і наші європейські горе-союзники хочуть, щоб Росія припинила війну в Сирії, це робиться зовсім не так. Це робиться мовою не переговорів, а ультиматумів, підкріплених реальною силою. Для початку - оголосити Алеппо і околиці безпольотною зоною (і думка Асада як "законної сирійської влади" з цього приводу цікавить нас нітрохи не більше, ніж свого часу цікавила думка настільки ж "законних" Хусейна, Каддафі і Мілошевича). Почати повітряне патрулювання цієї зони до наказу знищувати будь-який військовий літак, який порушує заборону на появу в ній, а потім - і базу, звідки цей літак злетів. Для особливої ​​дохідливості можна додати ще морську блокаду для "сирійського експреса".

Боїтеся, що у відповідь кремлівський карлик почне ядерну війну? По-перше, як уже багато разів було сказано, ні хріна він не почне, він ще жити хоче. Одвічне питання фюрерів "чи готові ви, Захід, вмирати за Данциг (Нарву і т.д.)?" за правильної постановки бумерангом повертається до них же - чи готовий ти, а не орди твого гарматного м'яса, а ти особисто, померти за Алеппо?

Путін безумовно не готовий - ні за Алеппо, ні за Дамаск, ні за Крим. Втреться, як втирається всюди, де отримує відсіч не на словах, а на ділі. Як втерся з тією ж Туреччиною. (Те, що Ердоган потім раптом поліз вибачатися і миритися - це вже особиста ініціатива Ердогана, а ніяк не результат безпорадної російської істерики. Втім, кинувши Кремлю цю кістку, він продовжив власну гру, в тому числі і в Сирії. Ердоган - це такий турецький варіант Лукашенко, готовий вічно виляти між Росією і Заходом в прагненні зістригти побільше і з тих, і з інших, ось тільки країна йому дісталася більша і сильніша).

Ну а по-друге - для особливо полохливих є і невійськова варіант: нові санкції, тепер уже і за Сирію. Відключення від СВІФТ і не тільки - у Росії, не здатної виробляти самостійно нічого, крім проблем, ще багато що можна (і потрібно!) відібрати. До речі, банківські активи Росії тільки цьогоріч зменшилися на 3,6 трильйона рублів ...

Але замість того, щоб вводити проти Росії нові санкції, різноманітні ідіоти і негідники у нас на Заході пропонують пом'якшити або зняти навіть існуючі, аргументуючи це в тому числі тим, що "нам потрібна допомога Росії в Сирії". Тут справа навіть не в граничній мерзенності позиції, коли заради припинення вбивств в Сирії пропонується закрити очі на вбивства тими ж агресорами в Україні і окупацію її території (мабуть, виключно тому, що сирійські біженці представляють проблему для Європи, а українські поки ні), а в граничній дурості ідеї, що якщо заохочувати маніяка за його вбивства, то він такі припинить або хоча б зменшить.

Якщо санкції неефективні, оскільки Росія не припиняє свою агресію, це означає не, що їх треба скасувати, а, що їх треба посилити, і значно!

А якщо санкції неефективні, оскільки Росія не припиняє свою агресію, це означає не, що їх треба скасувати, а, що їх треба посилити, і значно! І при правильному і адекватному їх рівні не має значення, піддасться Путін тиску або не піддасться. Коли поліцейський стріляє в руку вбивці, що тримає зброю (хоча краще б відразу в голову), це робиться не для того, щоб вбивця усвідомив, як сильно він неправий. А для того, щоб позбавити його фізичної можливості вбивати. Росія повинна бути позбавлене не бажання (що недосяжно в принципі, коли ми маємо справу з маніяком), а фізичної можливості вести війну, гібридну і негібридних.

Не хочете знищувати її армію на поле бою - Оk, тоді треба знищити її економіку. Підкреслюю - знищити, до стану "нафту в обмін на продовольство", а не просто наносити їй деяких втрат у надії, що маніяки одумаються.

Росія повинна бути позбавлене не бажання (що недосяжно в принципі, коли ми маємо справу з маніяком), а фізичної можливості вести війну, гібридну і негібридних

Росіяни, звичайно, і самі щосили добивають свою економіку, неймовірними темпами розкрадаючи те, що ще не розвалюється саме, але, якщо вони при цьому все ще в стані вести війну різними засобами на кілька фронтів (в Україні та Сирії, на окупованих територіях Грузії і Молдови, і навіть у нас на Заході - через пропаганду, підтримку будь-яких руйнівних сил, від ультраправих до ультралівих, і кібератаки, а можливо - і через тероризм), їм треба "допомагати", і "допомагати" активніше, ніж роблять нинішні санкції. Бо кожен зайвий день існування Росії - це зайві смерті, зайва кров, зайві сльози її жертв. У числі яких, як показує доля того ж MH17, можуть виявитися не тільки українці або сирійці.

Передруковується з дозволу редакції "7 днів"

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі