Про поліцію і безкарних п'яних за кермом

Ця поліція таки виживе. У столиці патрульні зловили п'яну працівницю поліції за кермом і не відпустили тихцем. І це був їх свідомий вибір – не змовчати

Коли було ДАІ, оформити "свого" - означало поганий тон, це не вписувалося в жодні рамки тодішньої міліції. Працівники всіх силових структур могли напиватися до "стану останньої свині" та безнаказано керувати автомобілем.

Якось був свідком у Судаку, коли начальник місцевого ДАІ порадив молодому сержанту автоінспекції на відпочинку: "Не переймайся, гуляй. Для своїх – можеш їхати хоч раком, хоч боком, завжди проїдеш. Лиш додому доберися".

Біда в іншому. З приходом поліції почалися масові п'янки серед водіїв. Вони вловили, що поліція не зупиняє доти, доки ти не вчинив правопорушення. А якщо що, то можна і втекти.

Якщо кілька років тому за день мене зупинив лише один пост ДАІ, це було щастя. Зазвичай вони зупиняли без причини разів 3-4. І притягнути до відповідальності їх за це не можна було. У них завжди - якесь "відпрацювання".

Наші громадяни хочуть цивілізованих правил, щоб їх свободи ніхто не обмежував, однак самі до цього не готові

Поліція ж працює цивілізовано: не порушив, то чого в людини забирати час? А наші громадяни хочуть цивілізованих правил, щоб їх свободи ніхто не обмежував, однак самі до цього не готові. Більшість не вміє поважати інших.

Мені подобається досвід Бельгії. Там патрульна поліція без попередження робить акції – повністю блокує вулиці, виходить повним складом і перевіряє кожного водія колони на алкоголь. Так, доведеться трохи затриматися на такому посту, але воно того вартує.

Я би з радістю часом віддавав свої 30 хвилин на таку перевірку. У туристичному місті таке можна робити навіть уночі в суботу чи неділю. Щоби на ранок понеділка усі п'яні водії лишилися без посвідчень.

Такі акції підтримали б таксисти, бо вже в наступні після перевірки вихідні мали би більше роботи.

Тарас Елейко, спеціально для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі