"Російський слід", або про мистецтво вляпатися

Ось вже кілька днів Америка замість того, щоб зосередитися на виборах, обговорює скандал. Хакери зламали сервери Національного комітету Демократичної партії і через відому WikiLeaks, яка, як вважають, працює на Кремль, викинули листування функціонерів на загальний огляд

Листування свідчить, що апарат Демпартії маніпулював виборами в інтересах Хілларі Клінтон. Це був справді шокуючий подарунок до з'їзду демократів, який повинен був викликати у команди Гілларі безсоння.

Підозра негайно лягла на Москву, яку звинуватили в спробах втручання в хід американських виборів на боці Трампа. Обама не виключає, що втручання Росії мало місце. ФБР розслідує справу. Незалежні експерти говорять, що знайшли "російський слід".

Вже не важливо, хто намагався напаскудити Гілларі. Важливо, що репутація Росії, яку із захватом ліпила наша влада, така, що "російський слід" відтепер шукатимуть у всіх темних справах на світовій сцені – у політиці, економіці, спорті...

Але якщо американці дійсно знайдуть підтвердження російського втручання у свій виборчий процес, скандал буде важко затушувати. Вашингтон повинен буде відповісти. І навіщо це Кремлю, який намагається знайти вихід з ізоляції і зовсім не готовий конфронтувати з Америкою?!

У будь-якому разі очевидним є одне: майбутній американський президент буде змушений демонструвати жорсткість щодо Росії. Гілларі буде доводити, що жінка-президент може бути "твердим горішком". А те, що трапилося, тільки зміцнить її недовіру (і ворожість?) щодо Кремля.

А Трамп уже зараз намагається відмитися від іміджу "друга Путіна" і доводити, що він веде кампанію не на гроші близьких до Кремля людей, у чому його звинувачує преса і що може йому нашкодити в боротьбі за Білий Дім. Навіть при його навіженості він навряд захоче бути звинуваченим у м'якості до Росії.

Словом, за свою репутацію нам доведеться платити. І не тільки підозрілістю і ворожістю до навколишнього світу. Але і його готовністю до відповідних гадостей - як акту відплати або справедливості.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі