Кремль робить ставку на політичний шлях руйнування України

Путіну як і раніше життєво необхідно заблокувати європейський вектор України. Тому він хоче заштовхнути "Лугандонію" як ракову пухлину в політичне тіло України.

Немає більше жодного "Русского мира". Всі ці божевільні ідеї зникли разом з оглушливим провалом всіх планів, пов'язаних з "Новоросією". Ці фантазії для Путіна стало абсолютно неможливо реалізувати.

Але Путіну як і раніше життєво необхідно заблокувати європейський вектор України. Тому він хоче заштовхнути "Лугандонію" як ракову пухлину в політичне тіло України. Частково йому тут підіграють Меркель і Олланд, які будують свій миротворчий імідж на "реалізації Мінських угод", - говорить Андрій Піонтковський для "Апострофа".

Оскільки Москва не може піти на військове загострення, Кремль робить ставку на політичний шлях руйнування України. У зв'язку з цим, Україні зараз особливо важливо не піддаватися на його "дипломатичні виверти".

Європейський вибір був зроблений ще два роки тому і він незворотній. Тому підсумки недавнього "референдуму" в Нідерландах жодним чином не повинні вплинути на європейський вектор розвитку України. Тим паче, що голландський парламент відкинув пропозицію опозиції анулювати ратифікацію угоди про Асоціацію ЄС і України. Всі історії з проплаченим Москвою "референдумом" можна забути.

Оскільки Москва не може піти на військове загострення, Кремль робить ставку на політичний шлях руйнування України

Новому уряду України потрібно ефективніше займатися реформами і піднімати якомога швидше економіку країни. Іншого шляху в Європу немає.

Що стосується Мінських угод, то всім очевидно, що Путін ніколи не віддасть контроль над кордоном і не виведе війська. Єдиний позитивний результат угод - припинення вогню і зафіксована лінія розділу між воюючими сторонами, яку здатна утримувати українська армія.

А все, що там на тимчасово окупованих територіях відбувається - це повна відповідальність окупаційних військ Росії. Після падіння путінського режиму ці території, так само як і Крим, повернуться до складу України. А сьогодні жодних МоторИл і Ахметових в політичному полі України бути не повинно.

Меркель і Олланд треба ввічливо пояснити, що Україна не піде на руйнування свого конституційного ладу і відмови від свого цивілізаційного вибору заради їх "миротворчих" амбіцій.

Текст публікується з дозволу редакції "Апостроф"

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі