Остап Свербигуз
То я гетьманич невеличкий. Закінчив церковно-парафіяльну школу. Можу, теперечки, щось і вам розповісти.
04.07.2014
3

Козаки московських залякувань не бояться

Московія (аби не Росія) нервує. Усіма силами намагається втримати Україну. Вплинути на перебіг бойових дій на Сході України. Щось прагне доводити на зустрічах з ЄС. Та марно. Бо не знає головного.

Не знає про те, що не просто знищити козацький дух дітей Незалежності. Не так просто змушувати нас погоджуватися з азіатсько-імперськими амбіціями. І ніякі газові махінації не налякають козаків-українців!

Та історія буде про мужність і витривалість українців, яким не страшні залякування Москалика.
Йдеться про моїх родичів, які живуть у хуторі. Там немає асфальтованих доріг. Зрідка проїде вулицею машина, яка привезе вісточки з інших країв. Добре, що світло провели. А щоб нагрітися, треба сокиру взяти та й дров нарубати. Воду ж з річки носять. Це ті, хто колодязя не викопав. Бо дорога та штука. Замовляти робітників та обладнання з райцентру вартує чималих коштів для стареньких. Тому й живуть так. Непогано живуть. Радіють, що війни немає. Працюють потихеньку. Богові дякують.
Здавалось, надворі 21 століття - комп'ютеризована епоха. Інформаційна війна охопила усіх. Тільки не той хутір. Бо там інші пісні. Щодня співає там худоба, котра повертається з поля. Співають сапи, лопати і граблі. Люди трудяться і для них та праця - святе дійство. Без неї вони, немов позбавлені життя. Кожен з них працює на своїй ниві і при нагоді готовий її захищати. Бо знає, що більше нікому. Молодь спокусилася столичними перевагами та й майнула до міста. Отак і живуть.
І нехай та Московія гнівається і нервує. Для тих хуторян уся та балаканина - будяки, що засмітили огород. Вони його вирвуть та й спалять. І вітер попіл рознесе. Добре, аби в Московію.
"Пережили не такі часи. Бувало й гірше"- говорить столітній дід Григорій.
Ми ще покажемо, яким є міцний козацький рід!
Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі