Михайло Рюхов
журналіст, громадський діяч "...головне не зраджувати собі.." В. Стус
05.11.2013

У Вінниці біля 18-ї школи зібрали "Тітушок" з ВНТУ

Вчора з ранку до пізнього вечора тривала штовханина між бабусями та командою молодиків які довго не хотіли назватись щодо представництва своєї структури.

Окрім байдужої міліції (на виклик службова машина їхала з 13:16 до 15:21), преси та підставних осіб, вчора в бій кинуто "тітушок". Кажуть, що прийшли за ідею, студентських не надавали. Вже згодом, набравшись сміливості починають фотографувати всіх на професійний фотоапарат. Люди скаржаться міліції, у "фотографа" встановлюють особу: студент ВНТУ, група РТ 13б, Чорноліс Юрій. Говорить мені, що в нього тут майже всі одногрупники, на сьогодні (11:00) пар вже немає.

Перевіряю сказане: телефоную в деканат називаюсь родичем студента, який, підозрюю, прогулює пари.  Слухавку бере Віра Ананіївна, 30 секунд і дізнаюсь: "…Ой, нє, в них зараз по другому тижню всьо занято. Короче, з другої пари до 16:00 або 17:00 він мав бути на парах".

Суть конфлікту полягає у тому, що шкільний стадіон  (в середині житлового масиву) вирішили забудувати двома багатоповерхівками, натомість зробити реконструкцію  заднього двору школи у формі трьох спортивних майданчиків. Люди обурюються, така вільна площа серед будинків – ціле надбання, де чисте повітря, де бігають спортсмени, і граються діти на траві, а не на резині, як пропонують бізнесмени.

До того ж людей  обмануто, на громадських слуханнях було презентовано проект з одним будинком, де все відповідало з точністю до навпаки: в задньому дворі школи – будинок, а весь стадіон під реконструкцію.  "Звісно, стадіон – це ласий шматок для всіх, але у Європі ніколи не допустили б такого свавілля, там дбають за людей, а не за бізнес. Доречі, де наш депутат Борис Гройсман, ні разу не прийшов на наші збори", - говорить  Марія, місцева жителька.

За словами мешканців прилеглих будинків, на них йде шалений тиск, погрози, ЗМІ викручують все на бік забудовників, а це тому що тут інтереси міського голови Володимира Гройсмана та його батька, депутата міської ради (від "Совісті України") Бориса Ісааковича.

Як би там не було,  вибрали депутатів щоб відстоювали права виборців – не виконують. А от хто буде відповідати за зривання навчального процесу в Національному технічному університеті і яка ціна такого процесу? Як ще наглітимуть забудовники і як реагуватиме громада – дізнаємось згодом, "серіал" не закінчено.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі