Дещо про маніпулювання свідомістю...

(З відкритих джерел)  У всі часи правителі прагнули маніпулювати масами, щоб нав'язувати народу свою волю. У наші дні контроль свідомості приймає науково-глобальний масштаб.

Сучасні способи контролю свідомості мають технологічний і психологічний характер. Дослідження показують, що просто розкривши інформацію про методи контролю, їх ефективність може бути зменшена або не братися до уваги, наприклад, якщо мова йде про рекламу або пропаганду. Більш складно все йде з фізичним  та фізіологічним втручанням, яке розвивають і вдосконалюють військово-промислові комплекси різних країн (mixednews.ru).

1.Освіта є самим підступним, але в теж час і самим прямим способом. У всі часи диктатори мріяли виховати легко навіюваних особистостей, які є необхідним компонентом комуністичного ладу або фашистського режиму. У своїй книзі "Навмисне отупіння Америки" (The Deliberate dumbing down of America) Шарлота Ізербіт розкриває методи виховання і роль глобалістів у формуванні майбутнього покоління зручного для управління фінансовою елітою.

2. Реклама і пропаганда. Едвард Бернейс вважається творцем культури консьюмеризма. Завдяки розвитку цього напрямку покупці більше не прагнули керуватися розумними потребами і орієнтуються на виконання нав'язаних бажань. У своїй книзі "Пропаганда (1928) Бернейс зазначив, що пропаганда - це зброя невидимого управління. Це ж можна спостерігати в сучасній поліцейській державі і у зростаючий культурі доносів, які оформлені в псевдо-патріотичну війну з тероризмом. Об'єднання ЗМІ зробило можливим злиття з урядом, що спростило поширення державної пропаганди. Газети, фільми, телебачення і кабельні новини зараз без проблем подають потрібну інформацію для публіки, яка здається правдою, оскільки походить з багатьох джерел одночасно. Як тільки відбувається налаштування ЗМІ на головне "послання", його починають тиражувати всюди.

3. Пророче програмування. Багато хто все ще заперечують існування пророчого програмування. Але вивчення документів, дозволяє зробити відповідні висновки. Пророче програмування з'явилося в Голлівуді, великий екран якого натякає на те, звідки ж все-таки управляється суспільство. Згадайте книги і фільми, сюжети яких здавалися вигаданими, або наукову фантастику, і потім подивіться уважно на сучасний спосіб життя. Для більш детального аналізу прикладів можна звернутися до ресурсу Viligant Citizen, який дозволить поглянути на шоу-бізнес зовсім по-іншому.

4. Спорт, політика, релігія. Хтось може подумати, що тут помилка, побачивши поряд політикою і релігією спорт в якості методу контролю свідомості. Ідея досить проста: використовуючи основну потребу людей об'єднуватися для виживання, навчити їх ділиться на команди для домінування і перемоги. Спорт, експлуатуючи основні племінні потреби в змаганні, дозволяє відволікати маси від насущних проблем.

5. Харчові добавки, токсини та інші шкідливі речовини в продуктах можуть змінювати хімію мозку, що може стати причиною млявості і апатичності: фтористі з'єднання в питній воді можуть негативно позначитися на рівні IQ; аспартам і глутамінат натрію збуджують клітини мозку до тих пір, поки вони не загинуть . Легкодоступність фаст фуду, який у надлишку містить токсини і інші добавки, сприяла появі нецелеустремленно особистостей і людей з низькою мотивацією до якої діяльності. Майже весь сучасний світ, не без підтримки правлячої еліти, створений для пасивного сприйняття пересічними громадянами.

6. Наркотики. Наркотиком може бути будь-яка речовина. І мета контролюючих свідомість - бути впевненим у тому, що у вас є залежність від чого-небудь. Основна зброя програми контролю свідомості - це психіатрія, мета якої розділити всіх людей згідно їх розладів, а не у відповідності їх потенціалу. Схожий метод був описаний у книзі "Про чудовий новий світ".

Сьогодні ж має місце інша крайність, оскільки монстри медицини, схоже, підім'яли всіх, у кого є хоч якісь відхилення - особливо тих, хто дошкуляє уряду.

7. Військові випробування. Військові мають великий досвід у проведенні досліджень в області ментального контролю. Свідомість солдата найбільш покірне, тому що перебуваючи у військовій структурі, він звикає до системи контролю, ієрархії і необхідності неухильного підпорядкування. Крім того, недавня історія з DARPA (Управління перспективних дослідницьких програм) розкрила їх плани по введенню транскраніальної шоломів для контролю свідомості солдатів, які дозволять безпосередньо керувати поведінкою.

8. Електромагнітне випромінювання. Електромагнітне поле, створюване сучасними приладами, оточує нас всюди. Було доведено, що воно надає безпосередній вплив на функції мозку. Учені за допомогою "шолома Бога" змінювали магнітне поле навколо мозку, при цьому у випробуваного виникали різні ілюзії.

9. Телебачення, комп'ютери. Не може не насторожувати те, що зміст телевізійних програм розробляється кимось з певними цілями; передачі з легкістю заколисують, перетворюючи телебачення в психо-соціальне зброю. Мелькає зображення може змінювати частоту альфа хвиль головного мозку, що призводить до подоби гіпнотичного стану. І це не віщує нічого доброго, тому що інформацію можна передати за допомогою зміни картинки з частотою набагато більшою, ніж може сприймати орган зору. Хоча екран комп'ютера має меншу частоту, але відео ігри та соціальні мережі перевантажують мозок інформацією, крім того, висока інтенсивність спілкування може стати причиною синдрому дефіциту уваги з гіперактивністю. Комп'ютерні рольові ігри знижують чутливість сприйняття реального життя, а тривала гра може призвести до погіршення кровопостачання  мозку і порушити емоційний контроль.

10. Наноботи. Наноботи дозволяють автоматизувати процес, змінюючи одну клітку мозку за одною. Крім цього, вони мають здатність до самовідтворення. Очікувана  дата їх впровадження 2025.

Володіючи інформацією про методи впливу на свідомість, ми зможемо зберегти власну свободу.

Агро перспектива

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі