Українці ледь стягують на харчі. Війна винна?

Україна - єдина серед країн, де населення витрачає до 70% доходу на їжу та комірне

Українці витрачають на їжу та комунальні платежі більше 66% свого сімейного бюджету, що у 2,5 рази більше за середній світовий показник! Як показало дослідження Deloitte, Україна - єдина серед країн, що вивчалися, де витрати на цю категорію перевищують 50%.

...до російської агресії рівень життя в Україні був одним із найнижчих у Європі. Середня зарплата була найбільш низькою серед європейських країн, при цьому ціни на багато товарів та послуг були на рівні середньоєвропейських

Ще до російської агресії рівень життя в Україні був одним із найнижчих у Європі. Середня зарплата була найбільш низькою серед європейських країн, при цьому ціни на багато товарів та послуг були на рівні середньоєвропейських. Це означає, що багато людей вже до війни не мали вільних коштів після оплати базових витрат.

Війна ж призвела до значного зростання цін на продукти харчування та товари першої потреби. При цьому багато людей втратили роботу чи дохід, що ще більше знизило їхню купівельну спроможність. Багато пенсіонерів та малозапезпечених родин виявилися фактично на межі виживання.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі